Sorin Oprescu va fi invitatul lui Ion Cristoiu duminica la ultima sa emisiune la Antena 3, iar unii bloggeri si jurnalisti sustin ca primarul Capitalei va sugera ca e posibil sa candideze la presedintie sau ca va da un raspuns pozitiv. Zvonul ca Sorin Oprescu va candida circula de cateva luni in mediile politice, insa primarul Bucurestiului a negat de fiecare data ca se va inscrie in lupta pentru Cotroceni. A admis ca numerosi politicieni si amici il vor candidat, dar a lasat sa se inteleaga de fiecare data ca isi va duce mandatul pana la capat.

In ultimul sondaj de opinie realizat de BCS, Sorin Oprescu este cotat cu 5,4% in conditiile in care nu a anuntat ca va candida.

Intr-un interviu pentru Hotnews.ro, Sorin Oprescu declara ca nu intentioneaza sa candideze pentru Presedintie. El a precizat ca isi mai doreste inca doua mandate in fruntea Capitalei si ca, in ciuda presiunilor facute de prieteni si de oameni de afaceri, nu se va lansa in 2009 in cursa pentru Palatul Cotroceni: “Mi s-ar parea o lasitate sa-mi iau macferlanul si valiza si sa plec la Cotroceni”.

Apropiati ai primarului Capitalei au declarat pentru HotNews.ro ca Sorin Oprescu isi va mentine declaratia ca nu va candida si ca nu a intervenit nici o schimbare in planul sau de a-si duce mandatul pana la capat.

Intr-un interviu publicat in luna martie de Gandul, primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu a spus din nou ca nu va candida la alegerile prezidentiale din acest an, precizand ca il va sustine pe candidatul PNL, Crin Antonescu.

Sorin Oprescu a infirmat din nou zvonul candidaturii sale. Aflat intr-o vizita de lucru pe strazile Capitalei, Oprescu a declarat, vineri, ca nu va candida si ca doreste sa ramana alaturi de bucuresteni.

  • Cititorii HotNews.ro sunt invitati sa spuna daca Primarul Capitalei va intra in cursa pentru presedintie

Fragment din emisiunea "Discutia de Luni", inregistrata in Studioul Hotnews in data de 15 decembrie 2008.