Atacurile lui Traian Basescu sunt "sub demnitatea functiei pe care inca o detine", a afirmat, joi, liderul social-democrat Mircea Geoana, dupa ce seful statului il catalogase drept "sef peste bostanarie". Potrivit liderului PSD, citat de Mediafax, "vestea buna e ca acest tip de personaj politic va mai fi doar trei luni pe scena politica".

"Sunt declaratii sub demnitatea functiei pe care inca o detine domnul Basescu. In niciun stat democratic un lider nu foloseste un atac atat de josnic la adresa adversarilor si acest de lucru nu m-ar fi deranjat atat de mult daca nu i-ar fi atacat si pe cei din Dabuleni. Cei din Dabuleni sunt oameni care muncesc din greu", a afirmat Mircea Geoana.

Geoana:Basescu incearca sa distraga atentia de la cazurile Ridzi si Udrea

Liderul PSD a adaugat ca seful statului isi jigneste adversarii politici in loc sa se preocupe de "adevaratele" probleme ale Romaniei, lipsa locurilor de munca si criza economica: "Domnul Basescu si-a facut o metoda din a jigni adversarii, din a jigni ziaristii, din a jigni pe cei care muncesc. In loc sa se ocupe de problemele adevarate ale Romaniei, de criza economica, de problemele cu locurile de munca, incearca sa aduca o perdea de fum".

Mircea Geoana considera ca recentele atacuri ale sefului statului la adresa sa ar fi doar incercari de a distrage atentia de la "cazurile Ridzi si Udrea": "Domnul Basescu incearca o diversiune pentru a distrage atentia de la subiectul care preocupa cel mai mult, atacurile care au pornit de la cazul Ridzi, la cazul Udrea. De aceea nu cred ca trebuie sa reactionam atat de mult domnului Basescu. Singura veste buna este ca mai sunt trei luni de mandat pana cand acest tip de personaj politic, care nu are calificarile necesare pentru functia de sef de stat, sa paraseasca scena politica din Romania".