Social democratul Miron Mitrea face o analiza a scandalului Spiru Haret pe blogul sau. Mitrea considera ca in cazul de la Spiru Haret lucrurile puteau fi simplificate daca "marii barbati politici ai tarii lasau o femeie sa-si duca pana la capat treaba inceputa si nu sareau s-o trimita metaforic la cratita".

In opinia lui Mitrea, scandalul Spiru Haret a dovedit ca actuala clasa politica nu se poate ridica la nivelul vremurilor actuale. Senatorul PSD scrie pe pagina electronica ca deciziile importante se iau in functie de numarul de voturi ale electoratului.

"Scandalul “Spiru Haret” a aratat inca o data ca noi, clasa politica actuala, nu putem sa ne ridicam la nivelul vremurilor pe care le traim. Ca nu putem sau nu vrem sa luam decizii importante, daca ele ne costa voturi. Nu conteaza cat de mult pot contribui solutiile respective la insanatosirea societatii noastre grav bolnave, ci conteaza daca aceia care sunt nemultumiti de solutiile respective sunt multi sau putini, daca sunt slabi sau puternici, daca ies la vot sau nu ies la vot."

In opinia lui Mitrea cazul Spiru Haret ar fi fost rezolvat simplu daca politicul nu se implica in treburileMinisterului Educatiei. Social-democratul face aluzie la conducerea PSD care s-a implicat in activitatea ministrului Andronescu.

"Cazul “Spiru Haret” putea sa fie unul extrem de simplu daca marii barbati politici ai tarii lasau o femeie sa-si duca pana la capat treaba inceputa si nu sareau s-o trimita metaforic la cratita, fie prin interventii televizate, fie prin sedinte de partid.

Dar in capul politicienilor a incoltit imediat ideea ca miile de studenti nefericiti pentru ca li se anuleaza diplomele vor fi un electorat mult mai motivat sa iasa la vot decat restul populatiei, care e mai preocupata acum de salarii si locuri de munca decat de ce se intampla la Spiru Haret

Mitrea face apoi o analiza a diplomelor acordate de universitate si neregulile de acolo.