Liderul PSD Mircea Geoana a declarat joi ca anuntul premierului Emil Boc privind asumarea raspunderii Guvernului pe legea invatamantului ar fi un "ordin de imagine" primit de la presedintele Traian Basescu, transmite NewsIn. "Este acelasi stil al domnului Basescu, care ii sufla la ureche domnului prim ministru, un ordin de imagine", a spus Geoana.

Mircea Geoana a mai spus ca educatia romaneasca are nevoie de reforma profunda si ca pentru asta este nevoie de o dezbatere serioasa, inclusiv cu implicarea Parlamentului, a sindicatelor, a partilor interesate. "Cred ca incearca sa foloseasa emotia de la Spiru Haret, pentru a-si promova un capital de imagine. Mi se pare cel putin penibil ca cel care recomanda pachetul de legi sa fie domnul Miclea, actualul patron spiritual de la Spiru Haret", a mentionat Geoana.

Guvernul isi va asuma raspunderea pe pachetul de legi privind reforma in educatie, pentru a preveni situatii similare celei de la Universitatea "Spiru Haret", actele normative care vor face parte din pachet urmand sa fie elaborate pana la 14 august, a anuntat miercuri premierul Emil Boc.