Presedintele Traian Basescu este asociat de romani cel mai mult cu Popeye marinarul, potrivit unui sondaj de opinie dat publicitatii de Biroul de Cercetari Sociale (BCS). In acelasi timp, Mircea Geoana este identificat cu Tom motanul, Crin Antonescu cu Fat Frumos, Radu Duda cu Fat Frumos, in timp ce liderul PRM, Corneliu Vadim Tudor, este comparat cu Vlad Tepes.

Sondajul a fost comandat de compania americana Marsh Copsey&Associates, despre care presa sustine ca este apropiata de PNL si Crin Antonescu.

Biroul de Cercetari Sociale a cerut intervievatilor sa spuna cu care actor sau personaj de film, din basme sau de desene animate, personaj istoric sau literar ori cu altă personalitate de la noi sau din străinătate, seamana o serie de oameni politici din Romania.

Pe presedintele Traian Basescu, respondentii l-au asociat cu Popeye marinarul (16,2%), Pinocchio (2,2%), Tom motanul (1,7%), Mihai Viteazu (1,6%), Vlad Tepes (1%) si Pacala (1%).

Mircea Geoana a fost asociat cu Tom motanul (2,5%), Pinocchio (1,7%), Jerry soricelul (1,2%), Danila Prepeleac (1,2%) si Ion Iliescu (1,1%).

In cazul lui Crin Antonescu, respondentii au spus ca el seamana cel mai bine cu Fat Frumos (3,2%), Harap Alb (1,9%), Alain Delon (1,5%), Tom motanul (1%) si Donald ratoiul (1%).

Pe Radu Duda, respondentii l-au comparat cu Fat Frumos (2,8%), Regele Mihai (2,4%), Un print (2,2%), Carol I (1,6%) si un rege (1,3%), in timp ce liderul Partidului Romania Mare, Corneliu Vadim Tudor, a fost asociat cu Vlad Tepes (11,2%), Hitler (3,9%), Dracula (1,1%), Nebunul (1,1%) si Nae Catavencu (0,7%).

In ceea ce-l priveste pe premierul Emil Boc, cei intervievati l-au asociat in primul rand cu un pitic din "Alba ca Zapada" (in special Morocanosul si Somnorosul), Jerry Soricelul, Danny de Vito, Tom motanul si Traian Basescu.

Sondajul, realizat in perioada 9-16 iulie, a fost finantat de catre Marsh Copsey + Associates, Inc. din Washington. La intrebari au raspuns 1.069 persoane din 81 de orase si sate.