Vineri am rasfoit Corriere della Sera si am dat peste acest articol in care se spune ca Partidul Comunist Italian (PRC) va concedia 75 din cei 125 de angajati ai sai. Motivul nu este criza economica mondiala actuala ci o criza a acestui partid. Astfel, pentru ca nu a avut rezultate bune la ultimele alegeri europene, veniturile partidului au scazut considerabil. Ca atare, trebuie sa reduca din personal, scrie Emil Stoica, pe blogul lui.

Datorita tipului de contract de munca pentru angajatii partidelor politice, este extrem de usor (o raritate in Italia) sa dai oameni afara. Cei 75 vor fi dati afara pana la sfaristul lunii. In plus, desi angajatii revendica plati compensatorii de 20.000 de euro per angajat, PRC va putea sa scape doar cu 1.500 de euro/disponibilizat.

Iata ca, atunci cand este vorba sa conduci o organizatie, indiferent daca este vorba de o intreprindere lovita de criza, de un buget de stat care nu mai poate genera taxe sau de un partid politic lovit de o criza de fonduri, solutiile sunt similare.

Cand este vorba de management, ideologia trebuie sa taca. Cam asta este mesajul Partidului Comunist Italian. Este o lectie pentru toti.

Comenteaza pe Jeopardy.