Este foarte probabil ca Romania sa nu mai aiba nevoie de un Minister al Turismului, peste cativa ani. Declaratia ii apartine presedintelui Traian Basescu, care a precizat, cu ocazia Consiliului Consultativ al Turismului, ca o agentie guvernamentala pentru promovarea Romaniei in strainatate va fi de ajuns, in viitor.

"Turismul, ca segment economic suta la suta privat, nu are nevoie de un minister", a afirmat presedintele, citat de Mediafax. "Noi avem nevoie de un minister pana cand problemele turismului vor fi readuse in prioritatile reale. Cred ca acum avem nevoie de el, dar nu stiu daca vom mai avea si peste zece ani, cand lucrurile vor fi in regula", a continuat liderul de la Cotroceni.

Seful statului a precizat ca marea problema a "turismului nostru a fost generata de modul cum am inteles privatizarea turismului. Acei 10-12 ani de locatie de gestiune au fost un dezastru pentru turism", scrie Mediafax.

Declaratiile au fost facute la Consiliul Consultativ al Turismului care a fost prezidat de ministrul Turismului, Elena Udrea. La intrunirea de la Neptun, reprezentanti ai ministerului, ai organizatiilor patronale si sindicale si ai asociatiilor nationale profesionale discuta pe marginea proiectului Legii Turismului.