"Nu se pune problema retragerii sprijinului politic pentru Ecaterina Andronescu", a afirmat, duminica, liderul deputatilor PSD, Viorel Hrebenciuc. "Ecaterina Andronescu nu s-a consultat cu liderii PSD in cazul Spiru Haret. Absolventii de la Spiru Haret nu sunt vinovati, trebuie gasita o solutie pentru ei. Nu se pune, insa, problema, sa ii retragem sprijinul politic", a afirmat Viorel Hrebenciuc.

Surse social-democrate au declarat, vineri, pentru HotNews.ro ca mai multi lideri din teritoriu au cerut retragerea sprijinului politic ministrului Educatiei, pe motiv ca proaspatul scandal va vaduvi PSD de voturile absolventilor Spiru Haret. Cazul Andronescu va fi dezbatut luni, in Biroul Politic al partidului.

Ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu, a declarat, sambata, ca este pregatita sa dea explicatii sefilor de partid care i-au reprosat ca nu au fost consultati in cazul deciziilor ce au vizat Universitatea Spiru Haret. Ea a precizat, insa, ca isi mentine punctul de vedere in legatura cu repetarea examenului de licenta de catre studentii facultatilor neacreditate:

  • "Vom avea o discutie luni pe aceasta tema (cu liderii de partid - n.red.) si voi aduce argumentele justificabile. Domeniul educatie este foarte sensibil si este foarte probabil ca intr-o unitate sa nu se respecte calitatea si astfel sa se spuna despre sistem ca nu e performant", a spus ministrul.

Ecaterina Andronescu a afirmat, insa, ca nu considera ca ar exista vreun motiv pentru a i se retrage sustinerea de catre conducerea PSD:

  • "Oricine ar fi fost in locul meu ar fi trebuit sa actioneze in conformitate cu legea pentru ca nimeni nu este mai presus de lege. Am cerut Universitatii sa intre in limitele legalitatii. Am avansat pentru toti cei care se afla in aceasta situatie, sa fi parcurs un program de studii care nu a fost validat legal, am avansat o propunere. Aceasta propunere o vom discuta in urmatoarele zile si vom iesi public cu decizia. Propunerea a fost sa le dam un ragaz de cinci ani in care sa intre in legalitate", a explicat ministrul Educatiei.