Exista posibilitatea ca PSD sa numeasca premierul, in cazul in care Mircea Geoana va castiga alegerile prezidentiale, a declarat viceperesedintele social-democrat Ilie Sarbu, intr-un interviu pentru NewsIn.

Intrebat daca actuala coalitie va mai rezista in cazul in care Mircea Geoana va fi ales presedinte, Ilie Sarbu a afirmat ca depinde foarte mult de cine intra in turul doi. "Daca in turul doi intra Traian Basescu si Mircea Geoana si in jurul lui Mircea Geoana se formeaza o colitie puternica pentru a-l sustine e una, daca in jurul lui Traian Basescu se formeaza o coalitie puternica e altceva. In mod normal ar trebui sa reziste actuala coalitie".

Ilie Sarbu a adaugat ca Mircea Geoana nu risca sa piarda sefia PSD, in cazul in care va fi invins in cursa pentru presedintia tarii: "Nu risca nimic, pentru ca va castiga alegerile prezidentiale si atunci nu va mai putea fi si presedintele partidului".

  • Geoana: Daca eu ajung la Cotroceni, PSD trebuie sa conduca Guvernul

Liderul social-democrat Mircea Geoana afirma, in luna mai, la Realitatea TV ca, in cazul in care va castiga alegerile prezidentiale, va fi facuta si o recalibrare a majoritatii, in sensul ca formatiunea sa trebuie sa dea premierul. El a explicat apoi ca, daca va fi ales presedinte, nu e obligatoriu sa schimbe coalitia majoritara sau pe primul-ministru, dar va fi nevoie de o "recalibrare": "Ai nevoie de Parlament, ai nevoie de o majoritate... Nu e obligatoriu, dar probabil ca o recalibrare a acestei coalitii sau a altei coalitii va trebui sa fie facuta", a spus Geoana. Intrebat ce inseamna o "recalibrare", liderul PSD a replicat ca social-democratii ar trebui sa conduca Executivul. "Inseamna ca PSD-ul va trebui sa conduca viitorul Guvern".

Mircea Geoana nu a nominalizat, insa, si un candidat la functia de prim ministru, afirmand ca, potrivit Statutului partidului, Congresul e cel care va propune un eventual candidat la functia de premier.