Gigi Becali a fost reales sambata in functia de presedinte al Partidului Noua Generatie - Crestin Democrat. Cu aceasta ocazie, PNG-CD l-a mandatat pe presedintele reales sa negocieze cu orice alt partid politic o alianta.

"Am mandat sa negociez cu orice partid o alianta. Ei (partidul - n.red.) au hotarat: alianta, nu fuziune, o alianta cu orice partid, sau o apropiere de orice partid, dar alianta."

La congres, majoritatea reprezentantilor partidului i-au cerut sa candideze la prima functie in stat:

"Ei mi-au cerut sa candidez la presedintie, am refuzat cu politete, motivand faptul ca ar fi nedrept pentru Vadim. Ei au spus nu e nimic nedrept, pentru ca ei oricum au luat doua mandate de europarlamentari, cu mine pe lista, deci ne-am ajutat reciproc."

Becali a precizat ca il va respecta pe Corneliu Vadim Tudor "toata viata".

Becali a explicat ca, printr-o candidatura a sa la presedintie, ar aparea o ruptura in electoratul nationalist-crestin. Pana la alegeri insa, mai este timp de gandire si, in orice caz, pana la acel moment va avea loc un Consiliu National al partidului, unde se va lua o hotarare, a mai spus patronul Stelei. Daca totusi nu va candida la prezidentiale, PNG-CD va sustine la aceste alegeri "pe cine va decide partidul".

Dupa doua luni de absenta din partid, Gigi Becali regaseste membrii PNG-CD prezenti la congres plini de "entuziasm" si doritori sa reconstruiasca formatiunea.

Democrat-liberalii vor regreta daca nu isi leaga cateii

Referindu-se la europarlamentarii PDL Traian Ungureanu si Cristian Preda, care nu sunt de acord cu intrarea liderului PNG in grupul PPE, Becali a declarat:

"PDL, daca mai tine mult nasul pe sus si nu isi pondereaza cateii, cum ar fi Ungureanu si ... nu isi leaga cateii, ca Ungureanu si Preda, sa le dea putin batista prin gura, ca sa le rupa coltii, vor regreta si vor regreta, pentru ca, cine va fi sustinut de PNG si de Becali va castiga prezidentialele", a afirmat Gigi Becali.

"Aviz si domnului Basescu, sa isi ia cateii, de fapt javrele, sa le tina in cusca, sa nu mai latre aiurea in tramvai", a mai spus europarlamentarul.