Romania nu va inceta sa respinga acuzatiile de implicare in treburile interne ale Republicii Moldova, declara presedintele Basescu intr-un interviu acordat postului de radio Europa Libera: "Ce va pot spune cu certitudine este ca noi am mai vazut aceste intamplari. Le-am vazut la Bucuresti in decembrie 1989, cand, tot asa, un conducator comunist nu si-a inteles propriul popor si mai ales n-a inteles tanara generatie si poate domnul Voronin se uita la filmele din decembrie 1989 de la Bucuresti. O sa vada ca pe strada erau tinerii care vroiau libertate. Tinerii care vroiau spre Europa. Nu erau cei care il votau pe Ceausescu", a declarat Basescu.

Seful statului a mai declarat in acelasi interviu ca nu crede in analizele care spun ca relatiile Romaniei cu Rusia sunt rele, avand in vedere ca schimburile comerciale dintre cele doua tari au crescut iar contactele politice au devenit tot mai frecvente.

"Eu nu cred ca este atit de reala analiza celor care spun ca Romania are relatii rele cu Moscova. Schimburile noastre comerciale cresc, contactele politice au o frecventa foarte mare, numai anul acesta au existat cel putin cinci - sase vizite ale ministrilor romani la Moscova pentru a stabili elemente de cooperare si va mai spun un lucru, nu cred ca Moscova este atat de angajata alaturi de Voronin pentru a fi ostila Romaniei datorita relatiilor Romania-Moldova. Si am toate elementele sa va spun acest lucru. In ceea ce priveste interesele Moscovei in Republica Moldova, in mod categoric ele exista, la fel cum exista si interesele Romaniei pentru cetatenii Republicii Moldova", a spus seful statului.