"Nu avem in momentul de fata niciun semn ca ar putea exista un derapaj, toate semnele sunt ca am reusit sa stopam declinul economic in trimestrul al treilea, urmand ca in trimestrul al patrulea si in primul trimestru din 2010 sa ne apropiem de nivelul de crestere economica din 2008", a afiramt miercuri, la Praga, presedintele Traian Basescu, la o intalnire cu reprezentantii comunitatii romanesti din Cehia, potrivit NewsIn. Seful statului a adaugat ca nu a luat o decizie privind o eventuala candidatura pentru un al doilea mandat de presedinte.

Seful statului a explicat, in fata reprezentantilor comunitatii romanesti din Cehia, ca, in primul trimestru al acestui an, Romania a trecut de la o crestere economica de +2,4%, la una de -6,2%. Seful statului a spus ca, cel mai probabil, nici in trimestrul al doilea "nu va fi mai bine", dar si-a manifestat speranta ca in cel de-al treilea trimestru, declinul economic va fi stopat. In plus, seful statului a asigurat ca Romania nu va avea nici dificultati financiare.

  • Basescu despre candidatura: Nu m-am hotarat

In ceea ce priveste o eventuala candidatura a sa pentru un al doilea mandat de sef al statului, Traian Basescu a afirmat ca "Nu am luat inca nicio decizie. O spun in modul cel mai sincer ca nu am luat. Sa ajungem pana in octombrie, in noiembrie..."

  • Romania sprijina construirea radarului american antiracheta in Cehia

Traian Basescu s-a intalnit, miercuri, la Praga, cu omologul sau ceh, Václav Klaus. Dupa intalnirea cu seful statului ceh, Traian Basescu a afirmat ca Romania sprijina construirea radarului american antiracheta in Cehia: "As vrea sa spun ca Romania este o tara care sprijina ferm Cehia si Polonia in ceea ce priveste apararea antiracheta", a afirmat seful statului, citat de Mediafax Cehia.

Vaclav Klaus si Traian Basescu au discutat si despre situatia din Republica Moldova, seful statului roman afirmand ca tara noastra va continua sa sprijine eforturile Moldovei de aderare la Uniunea Europeana si i-a cerut omologului sau sa sprijine includerea acestei tari in grupul statelor din balcanii de Vest care vor solicita calitatea de membru al Uniunii.

"Indiferent cum sunt relatiile dintre Bucuresti si Chisinau, Romania va sustine intotdeauna Moldova in drumul ei spre Uniunea Europeana", a afirmat Traian Basescu.

Un alt subiect discutat de catre cei doi sefi de stat a fost criza economica.