Proaspata europarlamentara Elena Basescu a respins, intr-un interviu acordat unui post francez de televiziune, cu ocazia sesiunii inaugurale a Parlamentului European, eticheta de "Paris Hilton din Carpati". Eurodeputatul roman a explicat, de asemenea, si care sunt motivele pentru care doreste sa faca parte din comisiile PE pentru Afaceri Economice si Afaceri Externe, transmite Mediafax.

Acum, in calitatea de eurodeputat, Elena Basescu se simte practic ca acasa in institutia in care a lucrat ca asistent al unui alt europarlamentar, un "asistent de lux", pentru ca este fiica presedintelui roman Traian Basescu. Pentru a evita orice suspiciune de nepotism, ea nu s-a prezentat pe listele Partidului Liberal-Democrat al tatalui sau, ci a candidat ca independent, obtinand, singura, 5% din sufragii in Romania, comenteaza postul de televiziune BFM TV.

Comentatorul postului francez de televiziune mentioneaza ca fiica presedintelui a fost supranumita "Paris Hilton din Carpati", idee pe care Elena o respinge: "Este o idee falsa, s-a scris asta pentru ca sunt femeie, pentru ca sunt tanara, nu am parul scurt si port tocuri inalte. Din aceste cauze mi s-a spus Paris Hilton a Romaniei. Da, este adevarat ca mai demult am fost manechin, dar a fost doar un hobby", afirma Elena Basescu in limba engleza.

"Dupa cum spune ea insasi, Elena Basescu este departe de a fi un eurodeputat in stilul clasic; avand 29 de ani, ea face parte din generatia MTV, asa cum demonstreaza si site-ul sau Internet. La Strasbourg, ea face parte din Partidul Popular European (PPE), dreapta europeana, si ar urma sa lucreze in cadrul ravnitei Comisii pentru Afaceri Externe si in cadrul Comisiei pentru Afaceri Economice si Monetare", comenteaza BFMTV.

"Dupa cum stiti, sunt un economist, am lucrat timp de sapte ani in acest domeniu. De aceea, as vrea sa imi desfasor activitatea in acest domeniu aici, pentru ca in acest domeniu stiu ce sa fac. Si in Comisia pentru Afaceri Externe, pentru ca ma intereseaza si ce se intampla in afara Europei", explica Elena Basescu.

La final, Elena Basescu ii multumeste in limba franceza reporterului postului de radio, care glumeste impreuna cu prezentatorul de stiri cu care era in transmisiune directa, pe seama experientei acesteia.