Artizanii numirii ministrului Tineretului si Sportului sunt Adriean Videanu si Vasile Blaga, au declarat pentru HotNews.ro surse PDL. Elena Udrea si Cezar Preda au declarat ca nominalizarea Sorinei Placinta nu a fost o decizie luata de conducerea partidului, de un grup restrans de oameni. Sursele Hotnews.ro sustin ca Videanu a propus-o pe Placinta si a fost sustinut de Blaga. Boc a fost informat si a trimis propunerea catre Cotroceri. La nivel local exista foarte multe nemultumiri legate de nominalizarea Sorinei Placinta la MTS. UPDATE Aceleasi surse sustin ca, in cursul zilei de miercuri, Emil Boc i-a sunat pe membrii Biroul Politic si le-a comunicat ca a incercat sa-i anunte telefonic de nominalizarea ministrului la MTS. Boc le-ar fi cerut acestora sa-si rectifice declaratiile publice in acest sens.

Mai multi pedelisti se declara deranjati de nominalizarea Sorinei Placinta pe postul de ministru al Tineretului. Acestia au declarat pentru Hotnews.ro, sub protectia anonimatului, ca Sorina Placinta a primit postul de ministru drept recompensa pentru sponsorizarea partidului in ultimele doua campanii electorale.

"Filiala Vrancea se numara printre filialele cu cele mai slabe rezultate la alegerile parlamentare si europarlamentare, dar are in Guvern un ministru si un secretar de stat. Doamna Placinta s-a inscris anul trecut in PD-L si a fost recompensata pentru sponsorizarea partidului pe perioada campaniei electorale. Nu mi se pare normal ca altii sa munceasca ca fraierii pentru partid si altii sa obtina functii. Cativa colegi se gandesc serios sa-si depuna adeziunea la PSD", a declarat un democrat-liberal sub protectia anonimatului.

Aceasi opinie o impartasesc mai multi democrat-liberali contactati de Hotnews.ro. Surse din interiorul PD-L sustin ca nominalizarea a fost facuta de Adriean Videanu si sustinuta de Vasile Blaga. La ultima reorganizare a filialelor PD-L din tara, conducerea partidului a decis ca Gheorghe Pogea si Elena Udrea sa fie responsabili de filiala Vrancea.

Gheorghe Pogea este cunoscut in presa ca omul lui Adriean Videanu, fiind angajat inainte de a deveni ministru la una din firmele sale. Sursele Hotnews.ro sustin ca Adriean Videanu si Vasile Blaga sunt cei care coordoneaza filiala PD-L Vrancea si, totodata, cei doi au facut propunerea catre premierul Emil Boc.

Aceleasi surse sustin ca Boc a fost de acord si a trimis nominalizarea mai departe catre Palatul Cotroceni.

Hotnews.ro nu a reusit sa-l contacteze pe Adriean Videanu pana la ora publicarii materialului.

Udrea: Nu am stiut nimic

Cel de-al doilea responsabil de filiala Vrancea, ministrul Turismului Elena Udrea, a declarat pentru Hotnews.ro ca nu a stiut de nominalizarea doamnei Placinta la MTS. Udrea este si membru al Biroului Politic PD-L: "Nu am stiut nimic de propunerea si nominalizarea doamnei Placinta la Ministerul Tineretului. Din cate stiu eu, decizia a fost luata intr-un cerc restrans la nivelul conducerii partidului. Mai multe nu stiu sa va spun. Va asigur ca nu am avut nicio legatura cu aceasta nominalizare si am aflat mult mai tarziu. Din punctul meu de vedere doamna Placinta va fi un ministru foarte bun, are capacitate manageriala, este un om de afaceri si responsabil".

Altii sustin ca Gheorghe Flutur, un alt lider PD-L, ar fi cel care a propulsat-o pe Sorina Placinta in politica.

Si democrat-liberalul Cezar Preda, membru in forul de conducere al partidului a declarat public ca a fost informat de demisia lui Ridzi si nominalizarea lui Placinta printr-un SMS.

"Eu nu sunt in tara, nu m-as supara daca as sti ca a fost un Birou Permanent si as sti ca acolo s-au consultat, s-a votat, dar nu am auzit sa se fi intamplat asa ceva si acest lucru pentru mine este mai grav decat altele. Eu am aflat de demisie si nomnializare printr-un SMS", a declarat Preda pentru Realitatea FM.