Sorina Placinta, succesorul Monicai Iacob Ridzi la conducerea Ministerului Tineretului si Sportului, a fost desemnat fara ca liderii PDL sa fie consultati, a afirmat, miercuri, vicepresedintele PDL Cezar Preda. Pe de alta parte, europarlamentarul PDL Cristian Preda, fost consilier prezidential al lui Traian Basescu, a declarat, la Realitatea Fm, potrivit NewsIn, ca toti liderii politici "care au cumparat stiri sau bunavointa" de la trusturile de presa ar trebui sa urmeze modelul Monicai Iacob Ridzi si sa demisioneze.

"E un lucru sanatos ca se reactioneaza la ceea ce opinia publica avanseaza", a mai afirmat Cristian Preda, referindu-se la demisia ministrului Tineretului si Sportului. "Eu am spus-o si acum doua saptamani, mi se pare ca felul in care e gestionata public aceasta situatie foarte delicata face un rau si PDL-ului si Guvernului, si in primul rand premierului Boc", a adaugat el.

"Daca nu ministri, nu cum s-a intamplat in cazul lui Ridzi, un ministru, ci lideri de partide au cumparat stiri sau bunavointa, atunci trebuie sa faca ceea ce a facut Ridzi, si anume sa demisioneze", a mai adaugat fostul consilier al lui Traian Basescu.

  • Sorina Placinta, desemnata fara consultari in PDL?

La randul sau, vicepresedintele PDL Cezar Preda sustine ca a fost informat prin sms despre nominalizarea Sorinei Placinta in functia de ministru al Tineretului si ca nu cunoaste sa fi existat consultari in cadrul partidului pentru gasirea inlocuitorului Monicai Iacob Ridzi.

Monica Iacob Ridzi si-a prezentat, marti, demisia din functia de ministru al Tineretului si Sportului, sustinand ca nu este vinovata si nu are nimic de ascuns. Ministerul condus de Monica iacob Ridzi a organizat, de Ziua Tineretului, concerte in Bucuresti, pe plaja din Costinesti si in alte locuri din tara, pentru care a cheltuit 628.000 de euro din buget. In urma unei anchete a cotodianului Gazeta Sporturilor, Ministerul Tineretului si Sportului a fost acuzat ca a acordat aceasta suma unor "firme de apartament" fara a organiza o licitatie.

  • Ziua Tineretului si stiri cumparate

Dupa scandalul izbucnit in presa, a fost constituita o comisie parlamentara de ancheta in cazul Ridzi, care a prezentat, saptamana trecuta, raportul final al cercetarii. Documentul final propune inceperea urmaririi penale, pentru comiterea infractiunilor de delapidare si abuz in serviciu, si solicita prim-ministrului Emil Boc revocarea din functie a acesteia, precum si sesizarea Curtii de Conturi si a Garzii Financiare in cazul celor doua firme cu care ministerul a incheiat contracte.

In plus, Monica Iacob Ridzi a fost acuzata de cumpararea de stiri favorabile, in conditiile in care raportul comisiei parlamentare de ancheta pentru verificarea sumelor cheltuite de Ministerul Tineretului si Sporturilor, sub semnatura ministrului, pentru organizarea "Zilei Tineretului", a constatat si "o ingerinta a autoritatii publice in continutul editorial".

Traian Basescu a acceptat, marti, demisia Monicai Iacob Ridzi la aproximativ 15 minute dupa anuntul facut de fostul ministru al Tineretului si Sportului.