Traian Basescu a acceptat, marti, demisia Monicai Iacob Ridzi la aproximativ 15 minute dupa anuntul facut de fostul ministru al Tineretului si Sportului.

"Seful statului a semnat marti, decretul pentru constatarea vacantei unui post de membru al Guvernului, luandu-se act de demisia doamnei Monica Maria Iacob-Ridzi, ministrul Tineretului si Sportului, si se constata incetarea functiei acesteia de membru al Guvernului", se arata intr-un comunicat al Presedintiei.

Ridzi a demisionat marti de la Ministerul Tineretului si Sportului. Ridzi a declarat ca: "familia mea nu mai poate suporta prelungirea acestei situatii. Mama este deja bolnava". Raportul final al comisiei parlamentare de ancheta in cazul ministrului Ridzi propune inceperea urmaririi penale, pentru comiterea infractiunilor de delapidare si abuz in serviciu. Anterior conferintei, Monica Iacob Ridzi s-a intalnit la sediul guvernului cu premierul Emil Boc iar surse politice au declarat pentru HotNews.ro ca ministrul si-a inaintat demisia.