Monica Iacob Ridzi a demisionat, marti, de la Ministerul Tineretului si Sportului. Ridzi a declarat ca: "familia mea nu mai poate suporta prelungirea acestei situatii. Mama este deja bolnava".

Comisia parlamentara de ancheta in cazul ministrului Tineretului si Sportului a prezentat saptamana trecuta raportul final al cercetarii.

Documentul final propune inceperea urmaririi penale, pentru comiterea infractiunilor de delapidare si abuz in serviciu, si solicita prim-ministrului Emil Boc revocarea din functie a acesteia, precum si sesizarea Curtii de Conturi si a Garzii Financiare in cazul celor doua firme cu care ministerul a incheiat contracte. Deputatii PD-L au refuzat sa voteze raportul si nu sunt de acord cu cererea de demisie a ministrului pana la pronuntarea DNA.

Biroul Permanent al Camerei a decis, luni, organizarea unei sesiuni extraordinare, in 27 iulie, care sa cuprinda doua sedinte de plen in care sa fie dezbatute rapoartele in cazurile Ridzi si Sterling-Tariceanu.

De Ziua Tineretului, MTS a organizat concerte in Bucuresti, pe plaja din Costinesti si in alte locuri din tara. Pentru aceste evenimente, MTS a cheltuit 628.000 de euro din buget. In urma unei anchete GSP, Ministerul Tineretului si Sportului a fost acuzat ca a acordat aceasta suma unor "firme de apartament" fara a organiza o licitatie.

Anterior conferintei, Monica Iacob Ridzi s-a intalnit la sediul guvernului cu premierul Emil Boc iar surse politice au declarat pentru HotNews.ro ca ministrul si-a inaintat demisia.

Monica Ridzi a demisionat
Monica Ridzi a demisionat
Foto: HotNews.ro
Alte declaratii Monica Iacob Ridzi:

  • inca de la inceputul verificarilor am spus ca ma consider nevinovata si am actionat conform legii;
  • odata cu inceputul anchetei parlamentare, m-am prezentat in fata comisiei si am pus la dispozitie toate documentele solicitate;
  • am raspuns la toate solicitarile DNA si am trimis toate documentele, pentru ca nu am nimic de ascuns;
  • alianta PSD-PNL urmareste de fapt mentinerea acestui subiect pe agenda publica;
  • familia mea nu mai poate suporta prelungirea acestei situatii, mama este deja bolnava;
  • imi asum responsabilitatea politica pentru ca am girat toti oamenii din minister;
  • pentru a nu prelungi nejustificat dezbaterea publica si pentru a nu prejudicia imaginea partidului imi dau demisia;
  • celor care au crezut in mine si mi-au fost aproape le multumesc, atat celor din lumea sportului cat si celor care se ocupa de politicile pentru tineret;
  • ii urez succes viitorului ministru al Tineretului si Sportului si il asigur inca de pe acum ca se va bucura de sprijinul meu.

Monica Ridzi a demisionat
Monica Ridzi a demisionat
Foto: HotNews.ro
Traian Basescu a acceptat demisia Monicai Iacob Ridzi la 15 minute dupa anunt

Traian Basescu a acceptat, marti, demisia Monicai Iacob Ridzi la aproximativ 15 minute dupa anuntul facut de fostul ministru al Tineretului si Sportului.

"Seful statului a semnat marti, decretul pentru constatarea vacantei unui post de membru al Guvernului, luandu-se act de demisia doamnei Monica Maria Iacob-Ridzi, ministrul Tineretului si Sportului, si se constata incetarea functiei acesteia de membru al Guvernului", se arata intr-un comunicat al Presedintiei.

HotNews.ro a transmis LIVE TEXT conferinta de la sediul ministerului.