PD-L a incercat sa repuna pe tapet afacerea Sterling pentru a distrage atentia opiniei publice de la scandalurile in care sunt implicati democrat-liberalii, crede fostul premier Calin Popescu Tariceanu, pentru care o comisie parlamentara a cerut inceperea urmaririi penale.

"In presa s-a incercat conexarea a doua elemente, din partea PD-L, care este supus unei mari presiuni din cauza scandalurilor de coruptie. Ei au incercat sa aplaneze scandalul (Ridzi, n.r.) readucand in atentia opiniei publice chestiunea Sterling", a spus Tariceanu.

El a precizat ca il va da in judecata pe deputatul PD-L Mircea Toader care, "vazand ca raportul comisiei nu este incriminator, a cerut aprobarea inceperii urmaririi penale pentru subminarea economiei nationale".

"In primul moment am fost usor amuzat, dar chestiunea e destul de serioasa si poate chiar periculoasa. La 60 de ani de la represiunea comunista din Romania, (...) cand existau tribunale populare iar dusmanii erau condamnati pentru subminarea economiei nationale, PD-L readuce aceleasi idei in discutie", a acuzat Tariceanu.

Fostul premier s-a intrebat cum se poate demonstra ca el a subminat economia nationala in conditiile in care Romania a avut cea mai inalta rata de crestere din ultimii patru ani.

"O astfel de actiune este clar o chestiune de factura politica prin care PD incearca sa asterne o perdea de fum in fata scandalurilor de coruptie de care este afectat", a spus Calin Popescu Tariceanu.

In cursul acestei saptamani, el va depune o plangere penala impotriva lui Mircea Toader pentru afirmatii calomnioase: "Nu pot sa accept ca mandatul meu sa fie umbrit de astfel de acuzatii fara temei", a explicat fostul premier, adaugand ca, in prezent, lupta politica din Parlament se transfera la procuratura.