PSD propune eliminarea impozitului forfetar - considerat "nepotrivit si inoportun", incepand cu 1 septembrie, urmand sa discute aceasta initiativa cu cei din PDL, in cursul acestei saptamani. Social-democratii vor solicita, de asemenea, partenerilor de coalitie reducerea cu 30% a pretului la gaze si energie electrica.

In urma sedintei de luni a Biroului Permanent National al PSD, purtatorul de cuvant al formatiunii, Bogdan Niculescu Duvaz, a declarat ca exista voci care s-au exprimat public, inclusiv din cadrul PDL – respectiv vicepresedintele PDL Adriean Videanu, care considera impozitul minim ca fiind nepotrivit si inoportun. "Daca am ajuns la concluzia aceasta, trebuie sa spunem de la ce data – noi am dori cu 1 septembrie - acest impozit sa nu mai functioneze", a declarat Duvaz, potrivit Mediafax.

PSD propune revenirea la situatia initiala, aratand ca impozitul forfetar a fost neproductiv pentru bugetul de stat, dar si pentru economia romaneasca. "Acest impozit nu a facut decat sa sufoce intreprinderile mici si foarte mici", a spus Duvaz. Acesta a precizat ca PSD doreste sa solicite PDL, in cursul acestei saptamani, stabilirea unei date clare privind eliminarea impozitului minim.

Intrebat ce se va intampla cu firmele care si-au incetat activitatea sau care si-au suspendat activitatea din cauza impozitului forfetar, in conditiile in care se doreste eliminarea acestuia, Duvaz a spus ca acest subiect poate fi discutat la momentul redactarii actului normativ prin care impozitul forfetar sa fie eliminat.

Cu 30% mai putin pentru energie electrica si gaze

Totodata, PSD doreste aplicarea masurii de reducere cu 30% a pretului la energie electrica si gaze pana la sfarsitul anului, problema ce va fi, de asemenea, discutata cu colegii de la PDL. "Este vorba de o reducere pe care am demonstrat ca este posibila si este absolut necesara, de aproximativ 30%", a declarat Duvaz, potrivit Rador.