Premierul Emil Boc a declarat duminica, la intalnirea cu autoritatile din Prahova, ca in primele sase luni Guvernul pe care il conduce a reusit sa faca tot atat cat a facut Cabinetul Tariceanu in doi ani, insa exista inca probleme in ceea ce priveste absorbtia fondurilor europene, relateaza Mediafax.

Premierul Emil Boc se afla la Ploiesti, unde discuta cu conducerea judetului Prahova si cu sefii institutiilor deconcentrate despre absorbtia fondurilor europene, despre modul in care sunt cheltuiti banii pentru infrastructura si despre cum sunt aplicate la nivel local deciziile adoptate de Guvern.

Premierul le-a spus autoritatilor prahovene ca are o "veste buna": faptul ca in primele sase luni Guvernul pe care il conduce a reusit sa faca tot atat cat a facut Cabinetul Tariceanu in doi ani. Boc a afirmat, insa, ca "in materie de absorbtie a fondurilor comunitare, vestea proasta e ca inca suntem departe de ceea ce ne asteptam", subliniind ca depinde de autoritatile locale sa atraga cat mai mult din fondurile europene alocate Romaniei.