Primarul Constantei, Radu Mazare, a anuntat, joi, ca Agentia Nationala de Integritate (ANI) s-a autosesizat in privinta averii lui si l-a acuzat pe presedintele Traian Basescu ca ar sta in spatele acestei masuri, transmite NewsIn.

"S-au autosesizat dupa declaratia de la Turnu Magurele, in care il catalogam pe Basescu drept Iuda.(...) Cred, insa, ca primii care trebuiau cercetati in tara asta erau Basescu si cu fiicele", a spus Mazare.

El a adaugat ca nu sunt diferente semnificative intre declaratiile sale de avere, in declaratia din acest an figurand in plus 20.000 de euro proveniti din vanzarea unor actiuni.

Mazare a afirmat ca in spatele acestei autosesizari sta Traian Basescu, caruia ii este teama ca va face campanie impotriva lui la prezidentiale. "Sunt o figura destul de colorata, cu o notorietate destul de mare. Vor sa ma discrediteze in continuare, dar nu vor reusi, pentru ca dupa patru ani de ancheta (intr-un dosar legat de un teren in municipiul Constanta, n.r.) am castigat cu 69%", a spus Mazare, care a adaugat ca nu are de gand sa candideze la prezidentiale.

El a continuat spunand ca este nevinovat si ca nu-i e teama de controlul ANI. "Asa cum vin, asa vor si pleca", a afirmat edilul-sef al Constantei.