UPDATE Comisia de ancheta in cazul ministrului Tineretului si Sportului, Monica Iacob Ridzi, isi continua activitatea, a decis, marti, conducerea Camerei Deputatilor, dupa ce reprezentantii Biroului Permanent au apreciat ca nu sunt intrunite conditiile pentru incetarea activitatii forului.

Decizia privind continuarea activitatii comisiei a fost luata prin vot, singurii care s-au pronuntat impotriva fiind deputatii PD-L.

Comisia parlamentara de ancheta in ceea ce priveste contractele derulate pentru "Ziua Tineretului" de Ministerul Tineretului si Sportului avea programata marti o sedinta de audieri, insa deputatul PDL Cristian Boureanu a cerut incetarea activitatii comisiei Ridzi, motivand ca a primit raspuns pozitiv din partea procurorului general privind faptul ca la DNA se efectueaza o ancheta premergatoare in acest caz.

Conducerea Camerei Deputatilor a analizat marti scrisoarea procurorului general si a hotarat ca nu se poate constata ca s-a inceput urmarirea penala impotriva ministrului Iacob Ridzi.

Liberalii au anuntat dupa sedinta conducerii Camerei ca vor propune modificarea Regulamentului in viitoarea sesiune parlamentara. Mai exact, deputatii PNL vor modificarea articolului 74 din Regulament care, in opinia acestora, este neclar. Articolul prevede suspendarea Comisiilor de ancheta in momentul in care incep procedurile judiciare.

"Nu exista o reglementare clara in Regulamentul Camerei, si am propus reprezentantilor Biroului Permanent ca, impreuna, sa initiem o modificare a Regulamentului care sa-l faca cat se poate de clar si explicit in aceasta tema", a explicat vicepresedintele Camerei Deputatilor, Bogdan Olteanu.

In baza articolului 74 din Regulament, PD-L a contestat activitatea comisiei de ancheta si a solicitat ca aceasta sa fie suspendata pentru ca Parchetul a inceput cercetari preliminare. In replica, membrii Biroului Permanent au considerat ca activitatea comisei poate fi oprita doar daca se incepe urmariea penala.

Deputatii au votat martea trecuta pentru infiintarea unei comisii speciale de ancheta pentru verificarea sumelor cheltuite de Ministerul Tineretului si Sportului, sub semnatura ministrului Monica Iacob-Ridzi. De Ziua Tineretului, Ministerul Tineretului a organizat concerte in Bucuresti, pe plaja din Costinesti si in alte locuri din tara. Pentru aceste evenimente, MTS a cheltuit 628.000 de euro din buget. In urma unei anchete GSP, MTS a fost acuzat ca a acordat aceasta suma unor "firme de apartament" fara a organiza o licitatie.