Seful statului a semnat, luni, decretul de infiintare a Comisiei Prezidentiale pentru elaborarea unei strategii in domeniul Agriculturii. Comisia este condusa de fostul ministru al Agriculturii din guvernarea PNL, Dacian Ciolos, informeaza un comunicat al Presedintiei.

Comisia are ca obiective:

  • elaborarea unor documente pentru orientarea strategiei si politicilor publice pentru dezvoltarea agriculturii pe termen lung (la orizontul anilor 2020-2025)
  • elaborarea planurilor de actiune pe temen mediu (pana in anul 2014) si pe termen scurt (care sa fie aplicate in anul 2010)
  • elaborarea pozitiei Romaniei privind viitorul Politicii Agricole Comune.

Activitatea acestei Comisii se va incheia cel mai tarziu la data de 30 iunie 2010.

Finantarea activitatilor necesare organizarii si functionarii Comisiei se asigura din fonduri publice aprobate prin bugetul de stat al Administratiei Prezidentiale,precizeaza Presedintia.

Comisia va functiona pe langa Departamentul de Politici Economice si Sociale din cadrul Administratiei Prezidentiale si este formata din reprezentanti ai patronatelor, ai sindicatelor, ai mediului academic, universitar si de consultanta din sectorul agricol si agroalimentar.

Numele lui Dacian Ciolos s-a vehiculat in discutiile privind desemnarea viitorului comisar european al Romaniei.