Presedintele PSD, Mircea Geoana, a declarat luni, ca social-democratii propun eliminarea impozitului forfetar incepand cu 1 septembrie, dar numai daca s-ar gasi alte surse de finantare, relateaza NewsIn.

"Cred ca aceasta masura poate fi abrogata numai prin identificarea unor venituri la buget, asta inseamna o abordare coerenta care sa ne tina in grafic cu acordarea transelor de la FMI", a subliniat liderul PSD, dupa ce a prezentat un plan de actiune cu 24 de masuri anticriza propuse de PSD.

Geoana a recunoscut apoi ca din discutiile cu partenerii de coalitie, ultimele chiar in sedinta de luni, a reiesit ca PDL sustine in continuare impozitul forfetar.

La randul sau, ministrul pentru IMM-uri si mediul de afaceri, Constantin Nita, a sustinut ca nu PSD a initiat introducerea acestei masuri. "Se face o grava confuzie intre impozitul forfetar si impozitul minim. In programul de guvernare (al PSD) scrie impozit forfetar pe activitate, ori ceea ce a propus Ministerul de Finante a fost impozit minim pe cifra de afaceri, cu totul si cu totul altceva", a declarat el.

Nita a mai explicat ca un Guvern trebuie sa aiba curajul sa schimbe o masura atunci cand s-a dovedit ca aceasta a fost proasta. "Dar ce, in viata economica nu poti sa gresesti? Sunt masuri in economie care vezi dupa o anumita perioada de timp ca n-au fost bune. Si trebuie sa ai curajul sa spui: <>. Care este problema? Important e ca Ministerul de Finante sa gaseasca alta formula, un alt venit care sa acopere diferenta pentru FMI", a mai aratat el.