Perdantii alegerilor, ministrii PD-L care au o relatia proasta cu Traian Basescu, exploateaza la maxim afacerea MTS - 2 mai pentru a forta eliminarea ministrului Tineretului si Sportului, Monica Iacob Ridzi, au declarat pentru HotNews.ro surse politice. PD-L este impartit in doua tabere care se lupta pentru suprematie. Aripa veche - Blaga, Videanu, Berceanu si Preda - vor sa-i elimine pe noii lideri sustinuti de Cotroceni, care au castigat teren in partid mai ales dupa sustinerea Elenei Basescu la europarlamentare. Este vorba despre Roberta Anastase, Elena Udrea, Monica Iacob Ridzi. Este prima data cand taberele din PDL se infrunta aproape la vedere.

Lupta dintre cele doua tabere s-a ascutit vineri, cand pe surse democrat-liberale s-a lansat informatia ca Monica Iacob Ridzi intentioneaza sa demisioneze. Sursele Hotnews.ro sustin ca informatiile date presei au fost lansate de aripa veche pentru a forta conducerea PD-L sa-i ceara demisia.

"Este evident ca informatia a fost lansata din interiroul partidului. In acest moment, lupta s-a intetit. Unii o sustin pe Ridzi, altii vor s-o zboare. Lupta a pornit de la ultimele alegeri parlamentare cand s-a promovat de la Cotroceni o aripa tanara la putere", au declarat pentru HotNews.ro sursele citate.

Reprezentantii taberei vechi din PD-L s-au delimitat de ministrul Ridzi, cerand mai mult sau mai putin voalat demisia acestuia prin intermediul presei. Lupta interna din PD-L s-a reflectat in declaratiile si pozitiile liderilor fata de cazul Ridzi.

  • Cezar Preda: "Ma oboseste aceasta solidaritate tiganeasca a PD-L cu Ridzi. E imprumutata de la PSD. Aduceti-va aminte de acea solidaritate cu Bivolaru, cand nu mai conteaza daca omul e vinovat sau nu este vinovat, trebuie sa fim solidari. Eu cred ca trebuie sa terminam acest lucru cat mai repede, pentru ca nu cred ca este important pentru PDL ca in fiecare zi sa dea raspunsuri despre Ministerul Tineretului si Sportului"
  • Radu Berceanu: ”Eu cred ca pana la un punct ea trebuie sa incerce sa-si demonstreze nevinovatia. Daca intr-adevar cel putin la DNA sau unde se afla chestiunea asta lucrurile capata o chestiune concreta, cred ca-i mai bine in primul rand pentru ea sa se dea la o parte si sa spuna".
  • Ioan Olteanu: "Scandalul Ridzi face rau partidului si eu sincer, in locul ministrului Tineretului, as fi demisionat ”.

De partea cealalta, Elena Udrea a sustinut-o public pe Ridzi si a declarat in cadrul unei emisiuni TV ca "Monica Ridzi e permanent acuzata in subsidiar ca banii s-au dus spre campania Elenei". Udrea a scapat o afirmatie publica in care taberele din PD-L sunt clar deliminte. "Sunt luate persoanele cele mai vulnerabile", a spus ea, "mai greu cu Blaga sau cu Videanu".

Udrea s-a corectat insa repede, amintind ca Ridzi e veche in politica si "nu e o fiinta care sa se sperie usor". "Nu cred ca va fi asa usor de impresionat cum mi s-a intamplat mie in urma cu 4 ani", a mai spus Udrea, amintind de momentul demisiei sale din functia de consilier prezidential.

Intamplator sau nu, la cateva zile dupa izbucnirea scandalului Ridzi, in presa au aparut informatii referitoare la cheltuielile mari pe care ar intentiona sa le angajeze ministrul Vasile Blaga pentru a organiza cateva evenimente in diaspora.

De remarcat ca dezmintirea referitoare la demisia ministrului Ridzi nu a venit de la Ministerul Turismului sau de la guvern, ci de la partid, semn ca o parte din PDL o sprijina. O discutie privind situatia ministrului Ridzi ar putea avea loc luni, la sedinta Biroului Politic.