Radu Mazare a inaugurat miercuri Samba Carnavalul pe care il va sustine scoala braziliana "Vai Vai" in Piateta Cazinoului din Mamaia. Primarul nu s-a abtinut si a intrat in mijlocul dansatorilor din Brazilia, imbracat cu un sacou verde in dungi, blugi si pantofi de aceeasi culoare.

Spectacolele vor dura 40 de nopti.

"Cand spunem Samba ar trebui sa mergem cu gandul la istoria bastinasilor afro-brazilieni, care incantau prin dans numeroase zeitati, invocand, astfel, spiritul lor protector", scrie pe site-ul Primariei Constanta.

"In anii 1830 s-a dezvoltat un ritual motric ce combina elemente din dansurile negrilor, cu intoarceri ale corpului, si balansul din dansurile indigenilor Lundu", explica Primaria.

Prima parada oficiala a scolii de samba “Vai Vai” a avut loc in orasul Sao Paolo, la inceputul anului 1930.

Scoala “Vai Vai” a fost de 4 ori campioana consecutiva la samba intre 1998 si 2001, castigand peste 13 titluri pana in 2008.

"Samba este imortalizarea momentelor din viata, vocea dorintelor nebanuite, reflexia sentimentelor, dezlantuirea spiritului ce iti transforma lacrimile in zambete, tristetea in bucurie, esecul in speranta...", potrivit sursei citate.