Gigi Becali a declarat joi ca daca in arhivele securitatii se gaseste o singura nota scrisa de el, se spanzura sau se retrage in munti. Finantatorul Stelei, care se afla in vacanta la Monte Carlo, a mai spus, pentru Realitatea TV, ca "Hagi e dobitoc".

"Daca in toate dosarele de fotbalisti exista un cuvant scris de mine, daca exista un cuvant sau trei litere, sau o semnatura de-a mea, ma spanzur", a spus Becali. Replica sa vine dupa ce Gica Hagi a sugerat presei, miercuri, sa verifice dosarul patronului de la Steaua.

"Noi am fost sportivi, nu altceva. Nu am scris noi, noi am jucat, altii au scris. Verificati dosarul celor care fac insinuari, verificati-i dosarul patronului de la Steaua, sa vedeti ce-a facut. Sa terminam odata cu mizeriile astea", afirmase Hagi, legat de scandalul colaborarii fotbalistilor cu Securitatea.

Afirmatiile marelui fotbalist au declansat un atac dur din partea lui Gigi Becali, care nu s-a rezumat doar la Gica Hagi, ci si la familia acestuia si la vehiculatul divort al fostului capitan al nationalei.

'Familia Hagi nu era invitata nici la nunti'

Daca (Hagi, n.r.) e dobitoc, nu-si vede de treaba lui, el nu stie ca e greu razboiul cu mine? Sa-i tiu eu nevasta, sa nu se desparta?", a spus Becali, nu inainte de a sustine ca familia lui Hagi era marginalizata de comunitatea machedona, deoarece parintii lui erau "pontatori la CAP".

"Familia lui Hagi era marginalizata pentru ca ei erau pontatori la CAP. Familia Becali a preferat moartea decat CAP-ul. Stiu toti machidonii cine era Hagi. Nici macar neamurile lui nu-l chema la nunta. Familia Hagi era nimeni iar familia Becali era familia Becali. Ce, noi il bagam in seama pe Hagi?", a atacat Becali.

El a precizat ca declaratiile lui Hagi reprezinta "o chestiune de demnitate si onoare a familiei" si a reafirmat ca, daca se gaseste o singura proba, se spanzura sau se duce in munti.

Gigi Becali a spus ca a fost contactat o singura data de un securist - ofiterul responsabil pentru contrainformatii din armata: "I-am spus nu discut si cu asta basta".

Europarlamentarul sustine ca nu a acceptat nici macar sa fie facut UTC-ist, dar isi declara sentimentele pozitive pentru fostul capitan al nationalei: "Am tinut la Hagi, am sa tin la fotbalistul Hagi toata viata, dar are o obsesie cu mine...una doua Gigi Becali".

Hagi sa-si vada de treaba lui, nu se poate compara cu mine

Becali l-a sfatuit pe Hagi "sa-si vada de treaba lui, ca el nu se poate compara cu Becali": "Familia lui era zero fata de familia Becali"

Finantatorul Stelei a invocat un document al CNSAS care spune ca nu a colaborat niciodata cu Securitatea.

In opinia sa, aceste scandaluri legate de colaborarea fotbalistilor cu securitatea nu urmaresc decat sa arunce in derizoriu activitatea CNSAS.

El a sugerat ca nu va recurge la Justitie pentru a rezolva aceste probleme: "Eu nu am nicio problema de rezolvat cu justitia, ca sunt prea puternic si prea curat".

Vacanta pare a fi un sfetnic bun pentru Gigi Becali, care a anuntat, de pe malul marii, ca isi doreste, ca europarlamentar, sa faca parte din Comisia de agricultura si dezvoltare rurala "si, probabil, si Justitie".