Ministrul Tineretului si Sportului, Monica Iacob Ridzi, s-a intalnit, marti, cu premierul Emil Boc, cu o ora inaintea audierii de catre comisia parlamentara de ancheta, pentru organizarea Zilei Tineretului. "Nu ma consider vinovata, altfel as fi plecat de mult", a declarat Ridzi inainte de inceperea audierilor.

Intalnirea a avut loc la Palatul Victoria si a durat aproximativ 20 de minute, informeaza Mediafax.

Monica Iacob Ridzi a sosit la Pralament la ora 15:00, unde a afost audiata mai bine de 4 ore de comisia parlamentara de ancheta, dupa ce, luni, a solicitat Camerei Deputatilor sa ia act de incetarea de drept a anchetei parlamentare, ca urmare a declansarii procedurilor judiciare penale de catre DNA.

"Nu ma consider vinovata, altfel as fi plecat de mult", a declarat Ridzi inainte de inceperea audierilor. "Chiar doresc clarificarea acestor lucruri, in cel mai scurt timp... trimit zilnic la DNA documente care sa justifice ceea ce am facut", a continuat ministrul.

Declaratii Monica Ridzi:

  • ma voi prezenta in fata anchetatorilor de cate ori va fi nevoie;
  • va cer sa-mi acordati ragazul de a trimite toate documentele; nu voi putea trimite pana maine toate documentele solicitate
  • am cerut personal un raport de control catre autoritatea de achizitii publice
  • am solicitat un audit intern in ministerul Tineretului si sper sa am rezultatele saptamana aceasta
  • voi cere un studiu comparativ al ofertelor
  • nu am nici un fel de legatura cu firmele care au primit contractele privind evenimentele din 1 si 2 mai
  • voi cere sa se verifice daca exista vreo legatura de rudenie intre mine si cei care au primit contractele
  • voi inceca sa vad daca sunt vinovati in minister

Audierile au avut loc exact in ziua in care ministrul Tineretului isi serba ziua de nastere.

La finalul audierilor, Alina Gorghiu, presedinta comisiei de ancheta s-a declarat nemultumita de modul in care au decurs audierile: "suntem nemultumiti de modul in care ni s-a raspuns la intrebari ; d-na ministru a venit nepregatita la audieri; ...la peste 80% din intrebari raspuns cu nu stiu".