Guvernul va analiza in zilele urmatoare modul in care ministerele au realizat investitiile planificate, a anuntat luni premierul Emil Boc, adaugand ca va fi "necrutator" cu acele structuri care nu au reusit sa investeasca banii prevazuti in buget, transferand sumele necheltuite catre alte ministere.

"Vom avea zilele urmatoare analiza dupa primul semestru. Vom face in Guvern o analiza foarte serioasa a fiecarui minister si a fiecarei structuri care are bani pentru investitii. Pot sa va asigur ca voi fi necrutator, acelor ministere care nu au cheltuit banii pentru investitiile prognozate le vor fi luati banii si dati la acele ministere care stiu sa faca investitiile cu sumele prevazute in buget", a declarat Boc, citat de NewsIn.

Premierul a spus ca Executivul va aplica aceeasi masura si in cazul fondurilor alocate autoritatilor locale pentru reabilitarea termica a blocurilor si pentru infrastructura din mediul rural. "Cu exceptia fondurilor europene, acei bani pentru care nu s-au organizat licitatii vor fi retrasi si dati la acele administratii care stiu sa utilizeze banii pentru infrastructura", a spus el.

Boc a reluat astfel un avertisment lansat in luna mai, cand a anuntat ca sumele alocate ministerelor pentru investitii si necheltuite pana la finele lunii iunie vor fi alocate altor ministere.