Deputatul Kelemen Hunor, candidatul UDMR pentru Palatul Cotroceni, s-a aflat in redactia HotNews.ro. El a discutat cu cititorii despre relatia minoritate-majoritate, mai ales in contextul schimbului de replici dintre Traian Basescu si Marko Bela din ultimele zile. Cele mai bune intrebari s-au regasit in emisiunea "Discutia de luni", realizata de HotNews.ro si RFI Romania si moderata de Dan Tapalaga. In cadrul emisiunii, Hunor a vorbit si despre presupusa strategie de populare a judetele preponderent maghiare cu moldoveni.

Emisiunea este difuzata in fiecare luni, dupa ora 19:00, pe frecventele RFI Romania si pe HotNews.ro.

  • Intalnirea s-a incheiat

Asculta emisiunea

Descarca emisiunea in format MP3

  • Nota redactiei: Pentru a pastra coerenta si relevanta discutiei, nu vom valida comentariile care nu se refera la temele anuntate, care nu contin intrebari sau care constau in atacuri la persoana.

Traian Basescu (vineri, 26 iunie)

  • "Cred ca politicienii maghiari gresesc si le-o spun in mod deschis, prin presa, pentru ca nu am avut ocazia sa le-o spun la ceremonie. Ei trebuie sa stie insa ca, de cate ori vor fi zile nationale ale Ungariei pe care ei le sarbatoresc, eu voi incerca sa fiu aici, din respect pentru ceea ce ei respecta"

Marko Bela (sambata, 27 iunie)

  • "Noi demult ne-am exprimat parerea si este fara echivoc: respectam sarbatorile nationale si aniversarile romanilor si in acelasi timp asteptam acelasi respect. Pe noi ne onoreaza daca la sarbatorile noastre - 15 Martie sau alte aniversari - participa reprezentanti ai autoritatilor si, la fel, participam si noi la diferite evenimente.”
  • Presedintele UDRM a declarat ca ii da dreptate lui Traian Basescu in ceea ce priveste indemnul ca si etnicii maghiari sa se indrepte spre armata, liderul UDMR afirmand ca e importanta prezenta maghiarilor atat in armata, cat si in politie si in alte institutii, dar a subliniat si faptul ca seful statului a uitat sa se refere la un proces contrar acestei idei: "lunile trecute au fost indepartati, pe considerente politice, dar cu rezultate etnice nefaste, specialisti maghiari din diferite institutii".

Traian Basescu (sambata, 27 iunie)

  • "Va iubesc, intr-adevar, fara rezerve si in mod egal pe toti cei care aveti buletin si pasaport romanesc in buzunar".