Fost strateg in guvernul Nastase, fost senator PSD, Vasile Dancu s-a retras in urma unui conflict cu aripa Vanghelie, iar astazi isi relanseaza firma de consultanta si cercetare de piata, oferind un sondaj pe cazul Ridzi-Nemirschi.Dancu a organizat vineri la Cluj o dezbatere impreuna cu colegii specialisti in comunicare de la Bucuresti pe tema alegerilor europarlamentare, cu scopul declarat de a pune pe tapet problema profesionalizarii consultantei si comunicarii politice.

Cazul Ridzi - 65% dintre intervievati au auzit de acest subiect, iar 85% dintre respondenti au aflat aceasta de la televizor, majoritatea de la Realitatea Tv apoi de la Antena 1 si ProTv. Despre scandalul Nemirschi 55% dintre intervievati nu au auzit iar 44% stiu despre el, iar in ceea ce priveste functionarea coalitiei, 46% dintre respondenti spun ca functioneaza prost, 34% nu pot aprecia iar restul spun ca functioneaza.

Vasile Dancu despre bucataria politicii romanesti:

  • consultantii partidelor se lasa intimidati de ierarhia de partide
  • liderii politici de la noi vor sa auda mai mult ce le place
  • consultantii sint apreciati dupa gradul de loialitate si nu dupa profesionalismul lor
  • liderii politici absorb atentia publicului si estompeaza mesajele acestuia
  • sint preferati consultantii straini ca sa creeze o impresie buna, sa transfere brandul consultantului si asupra politicianului
  • consultantii straini sint preferati si pentru ca au o calitate pe care partidele de la noi nu o au: sint organizati si rigurosi

Daca va fi solicitat sa ofere consultanta politica pentru vreun candidat la prezidentiale, Vasile Dancu a raspuns pentru Hotnews ca ar accepta, dupa ce si-ar da demisia din PSD: „Desi nu mai am o legatura ideologica cu PSD, nu mi-am dat demisia ca sa nu produc o ruptura abrupta, dar daca voi decide sa consiliez un candidat ma retrag definitiv din politica, altfel lucrurile se interfereaza”.

Dancu spune in acest moment ca batalia din campania pentru prezidentiale se va da pe un teren neutru fata de partide, pentru ca, de data aceasta, partidele nu-i ajuta pe candidati.

Dancu si-a botezat firma International Brand Consultants, sediul declarat e in locuinta sa din Cluj si este singurul actionar. Administrator e un profesor din Bucuresti, Ilie Stefan.