Presedintele UDMR, Marko Bela, a anuntat, vineri, la Targu Mures, ca propunerea Consiliului Permanent pentru candidatul la alegerile prezidentiale este deputatul Kelemen Hunor, relateaza NewsIn.

"Vom propune CRU sa-l avem candidat la prezidentiale pe Kelemen Hunor, domnia sa a fost propus de Consiliul Permament si de catre colegii mei. Atu-urile lui le vom prezenta maine la CRU, decizia acolo se va lua. Acum este o propunere, dar o propunere cu greutate. Este un tanar politician, cu o generatie mai tanara decat mine sau alti colegi si eu cred ca trebuie sa promovam cat mai multi tineri in UDMR", a declarat liderul Uniunii.

"In ceea ce priveste colegii si Consiliul Permanent, ei ar fi avut ca prima propunere ca presedintele UDMR sa-si asume aceasta candidatura, dar eu am considerat ca presedintele UDMR nu este singurul care poate sa faca fata, are si alta menire in aceasta perioada si, in acelasi timp, trebuie sa dovedim ca in UDMR sunt mai multi politicieni care sunt prezidentiabili”, a precizat liderul UDMR.

Consiliul Permanent al UDMR s-a intrunit la Targu Mures pentru a discuta ordinea de zi a CRU si pentru a face propunerile pentru candidatul Uniunii la presedintie.

Mai multe organizatii UDMR au cerut, in ultima perioada, ca Uniunea sa aiba candidat la alegerile prezidentiale. Unul dintre numele vehiculate a fost cel al presedintelui executiv al UDMR, Kelemen Hunor.