Senatorul PSD Miron Mitrea se declara dezamagit de masurile pe care clasa politica incearca sa le adopte pentru a combate efectele crizei economice. Daca cei care ne conduc vor continua cu injuraturi si "palme pe ascuns sau la vedere", "despre actuala clasa politica se va vorbi numai la trecut", avertizeaza Mitrea pe blogul sau.

"Concret, nu avem foarte multe optiuni in fata. (...) Politicienii trebuie sa aiba curaj si sa atace odata cheltuielile bugetare. Mai devreme sau mai tarziu, oricum se va ajunge la restrangeri de personal si la micsorari de salarii", atentioneaza Mitrea.

Iar solutiile pe care le propune nu se termina aici. Senatorul social-democrat vorbeste despre reducerea cheltuielilor cu salariile bugetarilor, cresterea TVA-ului, reducerea numarului de taxe si introducerea unui impozit pe bogatie.

"Eu cred ca singura solutie sanatoasa este cresterea TVA cu doua, trei procente, dublata de reducerea numarului de taxe platite de cetateni", sustine Mitrea. "Apoi, daca tot vorbim de solidaritate in vreme de criza, trebuie sa introducem o taxa pe bogatie, asa cum exista si in Franta, de exemplu. (...) Taxa respectiva instituie un lucru simplu: cei care au case mai mari si mai multe sau masini mai luxoase si mai multe trebuie sa plateasca statului mai mult decat cei care traiesc decent", explica social-democratul intr-un material postat pe blog.

Miron Mitrea nu ezita sa-si atentioneze colegii ca, de-acum incolo, trebuie sa-si "calce pe suflet" si sa desfiinteze posturile create pentru apropiati, prieteni, rude. "Bineinteles ca si profesorii, si politistii, si magistratii, si medicii sunt foarte importanti. Dar in situatii de criza trebuie sa ne fixam prioritati, pentru ca nu putem sa le rezolvam pe toate deodata. Sigur ca vor fi unii nemultumiti, dar trebuie sa salvam tara", sustine senatorul PSD.