In 2008 jumatate din populatia Romaniei a fost asistata social, a declarat miercuri presedintele Traian Basescu. Seful statului a apreciat ca acest lucru inseamna o risipa cauzata de un comportament politic "de natura populista".

Declaratiile au fost facute la conferinta "The Future of Social Change: 1989-2009: Visions and Perspectives after 20 Years of Transition".

"Se remarca o lipsa de coerenta si de responsabilitate in alocarea resurselor publice destinate politicilor sociale. Riscam sa devenim un popor de asistati social", a spus Basescu.

El a precizat ca in 2008 numarul persoanelor asistate de stat, sub diferite forme, a ajuns la 11 milioane, dintr-o populatie totala de 22 de milioane.

"Inseamna ca nu avem prioritati in alocarea banilor publici. Originea risipei se afla intr-un comportament politic de natura populista si in lipsa de transparenta a stabilirii prioritatilor bugetare", a spus Basescu, citat de Mediafax.

El a mentionat ca nu este posibil ca majoritatea populatiei sa beneficieze de incluziune sociala.

Traian Basescu a mai spus ca Romania are o problema mare legata de capacitatea administrativa, afirmand ca exista riscul de a nu fi absorbite cele 32 de miliarde de euro fonduri alocate Romaniei de catre UE.