Coalitia pentru o Guvernare Curata si Centrul Roman de Politici Europene cer demiterea urgenta a ministrilor Monica Iacob Ridzi si Elena Udrea, ambele fiind acuzate, in presa, ca s-ar fi folosit de distributia preferentiala a publicitatii de stat in schimbul unui tratament favorabil in mass-media.

"Dovezile publicate in presa referitoare la Monica Iacob Ridzi si Elena Udrea ar fi trebuit sa conduca deja la demisia lor imediata. Coalitia pentru o Guvernare Curata cere incetarea imediata a acestor practici si demiterea ministrilor implicati. De asemenea, recomandam fiecarui minister sa publice pe pagina sa de Internet, fara sa se mai astepte solicitarea societatii civile, sumele si distributia publicitatii platita din banii contribuabililor", se arata intr-un comunicat remis HotNews.ro.

"Este cu totul regretabil ca acesti doi ministri fac parte dintr-un partid care a demascat asemenea practici in trecut si ca ei au putut sa exercite acest comportament discretionar intr-o perioada in care guvernul recomanda austeritate intregii populatii pentru a putea face fata crizei economice. Ministrii trebuie sa dea primii exemplul austeritatii, incetand sa foloseasca banul public pentru publicitate in folos personal", se mai arata in comunicat.

In numele Coalitiei pentru o Guvernare Curata semneaza Societatea Academica din Romania, Alianta Civica, Grupul pentru Dialog Social, Freedom House sau Centrul pentru Jurnalism Independent.

Ministrul Turismului a transmis prin intermediul biroului de presa o replica la adresa ONG-urilor care solicita si demisia sa. "Se invoca faptul ca as fi fost acuzata in presa de distributia preferentiala a publicitatii de stat, in schimbul unui tratament favorabil al mass-media. Nimic mai fals, nu exista materiale de presa cu acest continut si nici nu am distribuit preferential publicitate de stat, iar de un tratament favorabil al mass-media nici nu poate fi vorba. In plus, nu cred ca eventuale opinii exprimate in presa, fundamentate sau nu, ar trebui sa reprezinte acte de condamnare a unui cetatean, fie el si ministru.

Spre corecta informare a ONG-urilor semnatare, dar si a oricarei alte persoane interesate, una dintre principalele activitati ale Ministerului Turismului este aceea de promovare a destinatiilor si produselor turistice romanesti.", a declarat Udrea