Ordonanta de urgenta care desfiinteaza Cancelaria primului ministru a fost adoptata, luni, cu 69 de voturi pentru si 23 impotriva de plenul Senatului, anunta NewsIn. Ordonanta care prevede desfiintarea Cancelariei Primului-Ministru si stabilirea unor masuri pentru reorganizarea aparatului de lucru al Guvernului fusese adoptata tacit de Camera Deputatilor.

Guvernul a decis pe 4 martie desfiintarea Cancelariei Primului-Ministru si preluarea atributiilor de catre Secretariatul General al Guvernului, cu mentinerea numarului de posturi existente in prezent la Secretariatul General, a anuntat premierul Emil Boc.

Premierul a spus ca se vor face reorganizari si comasari si in cadrul structurilor din SGG. Emil Boc a anuntat ca va avea doi secretari de stat, zece consilieri de stat, opt consilieri personali si doi secretari personali, iar actualul sef al Cancelariei, Catalin Baba, va ramane consilier de stat la Cabinetul Primului Ministru. Dupa publicarea in Monitorul Oficial a OUG, se va intra "in procesul de dizolvare".

Seful Executivului spune ca, in acest fel, corpul sau de consilieri si secretari de stat va fi cu 50% mai mic decat al fostilor prim-ministri Adrian Nastase si Calin Popescu Tariceanu.

Departamentul Purtatorului de cuvant al Guvernului va trece tot la SGG din punct de vedere administrativ, dar va raspunde decizional in fata premierului, potrivit unor reprezentanti ai Executivului.

Emil Boc a motivat desfiintarea Cancelariei prin faptul ca, spune primul ministru, aceasta functiona ca un Guvern paralel, cu o structura birocratica, stufoasa ce trebuie inlocuita cu un corp mai restrans de consilieri.

"Cancelaria a fost infiintata in 2003. Dupa cum Romania a functionat foarte bine 13 ani fara aceasta Cancelarie, este posibil ca ea sa functioneze si dupa 2009. Cancelaria s-a constituit intr-un Guvern paralel, cu o structura birocratica, stufoasa", a afirmat Emil Boc.