"In momentul de fata, trebuie sa vedem cum putem rezolva o parte din problemele romanilor, fara sa ii speriem pe romani. Si nu cu asemenea formule, de a spune ce trebuie sa invete romanii si unde gasescu pe Guagăl, Gagăl, cum?... ăăă...Gugăl, Gugăl. Unde gasim papadia, unde gasim nu stiu ce si unde ne interesam de Herodot", a afirmat, luni, presedintele PSD Bucuresti, Marian Vanghelie, iritat de prezenta lui Traian Basescu la sedinta de Guvern de duminica.

  • Vanghelie: Basescu creeaza panica in randul populatiei

"Credeti ca romanii care au vazut ieri la televizor nu au simtit acelasi lucru pe care l-a simtit toata lumea? Si cei din clasa politica. Circul asta - Traian Basescu a aflat el singur, sambata noaptea, ca este recesiune. Si a venit duminica, surpriza, sa ne spuna ca el singur a aflat acest lucru si a creat o panica in randul populatiei", a continuat liderul social-democrat.

"Ce sa inteleaga romanii din acest lucru? Cei care au ceva bani acasa, ce sa faca? Sa ii cheltuie, sa ii investeasca, sa nu-i investeasca? Deci a creat o panica. Banca Nationala spune un lucru, el spune altceva".

"Traian Basescu nu l-a respectat pe Emil Boc in calitate de prim-ministru. Am senzatia ca Traian Basescu nu respecta pe nimeni - nu l-a respectat pe Emil Boc, nu a respectat ministrii lui, iar ministrii nostri au ramas la sedinta in semn de respect pentru institutia Guvernului. Coalitia PSD-PDL a fost un compromis, a trebuit sa facem acest compromis pentru Romania, insa eu am fost impotriva. La vremea respectiva, n-am fost de acord", a adaugat Marian Vanghelie.

"In momentul de fata, trebuie sa vedem cum putem rezolva o parte din problemele romanilor, fara sa ii speriem pe romani. Si nu cu asemenea formule, de a spune ce trebuie sa invete romanii si unde gasescu pe Guagăl, Gagăl, cum?... ăăă...Gugăl, Gugăl. Unde gasim papadia, unde gasim nu stiu ce si unde ne interesam de Herodot. Astea sunt un circ, da."

Primarul sectorului 5 al Capitalei nu s-a despartit de jurnalisti inainte sa ii mai intrebe o data: "Azi sunt putin mai obosit. Cum e, Gugăl, nu?", a spus el, la final.

Marian Vanghelie a facut aluzie la declaratiile sefului statului din sedinta de Guvern de ieri, cand Traian Basescu i-a cerut ministrului Educatiei sa nu scoata sportul din programa scolara, motivand ca "despre papadie, elevii pot sa citeasca si pe internet".