Presedintele Traian Basescu intentioneaza sa se consulte pe tema crizei economice nu doar cu ministrii, ci si cu liderii politici, in perioada urmatoare, considerand ca solutiile economice trebuie acceptate intr-o dezbatere generala la nivelul societatii. Seful statului a facut acest anunt in sedinta de duminica a Executivului, la care a participat, anunta Mediafax, citand surse guvernamentale.

"Presedintele a precizat ca doreste sa se consulte nu doar cu Guvernul in ceea ce priveste solutiile de iesire din criza economica, ci si cu liderii politici importanti. El a sustinut ca solutiile sociale si economice la actuala situatie trebuie sa reiasa dintr-o dezbatere generala la nivelul societatii si nu doar din negocieri intre diverse institutii", au declarat surse guvernamentale pentru Mediafax.

Potrivit surselor citate, seful statului a insistat, in cadrul discutiei cu ministrii, pentru efortul financiar pe care trebuie sa il faca Guvernul pentru investitii, recomandand Ministerului Finantelor sa continue sa se imprumute in lei de pe piata interna. Traian Basescu a mai insistat ca membrii Cabinetului ar trebui sa explice clar propriilor partide situatia de recesiune economica in care se afla Romania.