Ministrul Finantelor si cel al Economiei cer Senatului revocarea presedintelui CNI, Marcu Nicu, din calitatea de reprezentant al Finantelor in Consiliul National de Integritate, invocand neindeplinirea atributiilor legale, relateaza NewsIn. In locul sau, este propus secretarul de stat din MFP Bogdan Dragoi.

"Avem rugamintea de a propune plenului Senatului revocarea domnului Nicu Marcu din functia de membru titular al CNI pentru neindeplinirea atributiilor legale, precum si inlocuirea sa cu un alt reprezentant al Ministerului Finantelor Publice in cadrul acestui organism, respectiv domnul Bogdan Alexandru Dragoi", se arata in scrisoarea trimisa de ministrul Finantelor, Gheorghe Pogea, si de ministrul Economiei, Adriean Videanu, presedintelui Comisiei Juridice din Senat, Toni Grebla. Scrisoarea este datata 9 iunie.

In document se invoca faptul ca, potrivit unei sesizari a reprezentantului PDL in CNI, Stefanita Prisacaru, Nicu Marcu ar fi incalcat legea ANI prin modificarea Regulamentului de desfasurare a sedintelor CNI "ocazionata de constituirea Comisiei de Evaluare a activitatii presedintelui ANI" si ca nu a respectat regulile impuse de acelasi regulament in ceea ce priveste comunicarea cu alte entitati publice si private.

"Prin scrisoarea adresata presedintelui Senatului, Comisiei Juridice si Comisie de Abuzuri din Senatul Romaniei, precum si ministrului Finantelor, de catre domnul Stefanita Prisacaru, membru al CNI (reprezentantul PDL in CNI n.r.) se semnaleaza savarsirea de nereguli de catre presedintele acestui consiliu, domnul Marcu Nicu, in exercitarea atributiilor sale legale", se arata in scrisoarea citata.

Cei doi ministri semnatari mai invoca in scrisoare faptul ca Marcu Nicu a fost desemnat reprezentant al Ministerului Economiei si Finantelor in CNI, in calitatea sa secretar general al ANAF, insa acesta a fost revocat din functia de la ANAF de premierul Emil Boc, iar Ministerul Economiei si Finantelor a fost desfiintat.

"(...) Dansul a fost numit de fostul Minister al Economiei si Finantelor, ca atributie a acestui minister pe domeniul finante publice, iar (...) Ministerul Economiei si Finantelor s-a desfiintat, activitatea si structurile specializate pe domeniul finantelor fiind preluate de Ministerul Finantelor Publice", se arata in document (...) Domnul Marcu Nicu nu mai poate fi considerat reprezentant al MFP", conchid autorii.

Consiliul National de Integritate (CNI) este forul care supravegheaza actvitatea Agentiei Nationale de Integritate (ANI). Marcu Nicu, reprezentant al Ministerului Economiei si Finantelor in CNI, a fost desemnat presedinte al Consiliului in iulie 2007.

Marcu Nicu nu comenteaza cererea de revocare din calitatea de reprezentant al Finantelor in CNI

Presedintele CNI, Marcu Nicu, nu a vrut sa comenteze decizia ministrului Finantelor si a ministrului Economiei de a cere revocarea sa din calitatea de reprezentant al Finantelor in CNI, precizand ca va da un raspuns luni.

"Luni o sa va dau o reactie", a raspuns Marcu Nicu, intrebat cum comenteaza demersul celor doi ministri.