Cei 33 de europarlamentari romani alesi in urma scrutinului de duminica au primit, joi,din partea presedintelui Biroului Electoral Central, certificatele de atestare. La ceremonie a participat si presedintele Traian Basescu. Seful statului a rostit cu aceasta ocazie un discurs, insa la un moment dat s-a intrerupt pentru a-l apostrofa pe liderul PRM, care vorbea in acelasi timp cu el: "Domnule Vadim Tudor, va evacuez!"

  • Vadim catre Basescu: Va fac premier cand ajung presedinte

Cateva minute mai tarziu, cand cei doi ar fi trebuit sa isi dea mana, Vadim i-a spus sefului statului: "Va fac premier cand ajung presedinte", moment in care Traian Basescu a refuzat sa ii mai intinda mana, potrivit NewsIn.

"O sa te evacuez eu pe tine", i-a strigat, ceva mai tarziu, Corneliu Vadim Tudor presedintelui.

Intrebat, dupa plecarea presedintelui de la eveniment, ce dialog a purtat cu Traian Basescu dupa ce a primit certificatul de europarlamentar, Vadim Tudor a raspuns ca i-a propus sefului statului sa ingroape "securea razboiului", la care acesta s-a aratat a fi de a acord, insa a tinut sa ii aminteasca liderului PRM cate "rautaţi" a incasat din publicaţia Romania Mare. "Eu i-am raspuns ca il pun premier cand voi fi presedinte. Ce putea el sa raspunda la asa ceva?", si-a continuat Corneliu Vadim Tudor relatarea, potrivit Mediafax.

El a spus despre Basescu ca este "disperat" din punct de vedere electoral, pentru ca vede "ascensiunea" liderului PRM. Vadim Tudor a mai spus ca Basescu evita sa intre in confruntare cu el, pentru ca stie ca liderul PRM este "destept, cult, fin diplomat".

Jurnalistii l-au intrebat pe George Becali de ce crede ca seful statului nu a ciocnit cupa de sampanie cu el, la care finanţatorul Stelei a raspuns: "Probabil ca nu m-a vazut". Vadim Tudor a ras si a replicat: "Cum sa nu te vada, ma Gigi, ca doar la tine se uita? Sau crezi ca te-a confundat cu Traian Ungureanu?".

In cele din urma, Gigi Becali, inconjurat de ziaristi, a plecat de la eveniment, urmat de colegul sau, Corneliu Vadim Tudor.

  • Seful statului catre europarlamentari: Am convingerea ca veti reprezenta interesele Romaniei

"Am speranta ca veti reusi sa negociati o pozitie a Parlamentului care sa fie intotdeauna si in favoarea Romaniei", le-a spus seful statului proaspetilor europarlamentari, in discursul sau.

"Niciodata nu veti reusi sa adoptati solutiile care convin 100% Romaniei. In PE trebuie gasita intotdeauna solutia care convine tuturor statelor membre, insa obligatia dumneavoastra este sa negociati cu toate grupurile parlamentare, indiferent din ce grup faceti parte", a continuat seful statului.

"Am convingerea ca nu sunteti toti la fel, dar toti sunteti romani si toti trebuie sa reprezentati interesele Romaniei", a adaugat Traian Basescu, care a tinut si sa isi exprime speranta ca " Vom reusi sa nu politizam excesiv comportamentul europarlamentarilor romani in PE".