"As vrea sa ma refer si la disputa nefericita dintre partide - cine desemneaza viitorul comisar european. As vrea sa amintesc partidelor ca, potrivit regulilor europene, Guvernul este cel care face propunerea pentru viitorul comisar european. Decizia se ia in Consiliul European, acolo unde misiunea mea, ca sef al statului, va fi sa sustin propunerea Guvernului", a afirmat, marti, presedintele Traian Basescu, intr-o declaratie de presa sustinuta la Palatul Cotroceni.

"Fac un apel la responsabilitate catre toate partidele. Inca din ianuarie au inceput demersurile pentru ca Romania sa obtina un post influent de comisar european si atentionez ca dezbaterile publice si disputele dintre partide pot afecta demersurile Romaniei de a obtine un portofoliu important de comisar european, pe masura ponderii pe care Romania o are in Uniunea Europeana", a adaugat Traian Basescu.

"Desemnarea comisarului european nu va fi bazata pe criteriul politic, ci de cel de competenta, in functie de portofoliul pe care vom putea sa il obtinem", a incheiat seful statului.