"Foarte multi tineri din Partidul Democrat Liberal au alergat pentru Elena Basescu", a declarat vicepresedintele PD-L, Cezar Preda, care a adaugat ca " e greu sa creada cineva in Romania ca un independent pur si fara sprijinul unui partid poate sa ia 4,2%. Noi am ajutat-o". Preda a spus ca recomandarile PSD de a nu se grabi cu reprimirea Elenei Basescu in partid sunt "jocuri de glezna".

"O parte din PD-L s-a mobilizat si pentru Elena Basescu, care era clar un om al nostru si care printr-o greseala, eu insist sa cred ca a fost o mare greseala, a cedat unor interventii din societatea civila, complet deplasate, s-a retras si a candidat ca independenta. E greu sa creada cineva in Romania ca un independent pur si fara sprijinul unui partid poate sa ia 4,2%. Noi am ajutat-o. Are si electoratul propriu, dar PDL a tinut ca si Elena Basescu sa fie ajutata, era si normal, a avut o Organizatie de Tineret si foarte multi tineri din Partidul Democrat Liberal au alergat pentru Elena Basescu", a declarat Preda.

Intrebat in legatura cu declaratiile PSD, care a recomandat PD-L sa nu se grabeasca cu reprimirea Elenei Basescu in partid, pentru ca acest lucru poate fi contestat, vicepresedintele democrat-liberal a spus ca "aceste chestiuni sunt jocuri de glezna. In politica astea nu se fac, decat daca vrei asa sa mai pui piper pe ceva. Nu exista asa ceva, astea sunt vorbe in vant".

Preda a adaugat ca "primesti, nu primesti pe Elena in partid, e clara treaba ca ea isi va lua mandatul la Partidul Popular European. N-au aia treaba de acolo cu ce primim noi, dupa ce s-a validat scrutinul, dupa ce s-a candidat. Nu, astea sunt chestiuni balcanice, de-ale noastre".

Referitor la relatia cu PSD dupa alegeri, Cezar Preda a declarat ca "un proverb romanesc spune ca de la macelarie nu pleaca cainele niciodata. Domnul Geoana este un om captiv acum, captiv al dorintei sale de a fi la putere, de a fi in prim plan si captiv in cealalta directie, aceea ca nu decide dansul intotdeauna singur si trebuie sa se ajute, pentru a-si atinge primul obiectiv, de alti lideri ai PSD. De cand il cunosc eu, nu si-a dorit decat sa fie in varf, la putere. Indiferent cum, dumnealui trebuia sa fie undeva, sa fie bagat in seama. "