Intr-un articol de analiza privind rezultatele alegerilor europarlamentare, agentia ANSA - grupeaza foste personalitati ale vietii publice din diferite tari ajunse europarlamentari: “ex premieri, ex ministri, ex comisari, ex magistrati”…Lista se deschide cu Romania, care imbogateste lista cu doua categorii: “ex poet de curte” si “ex top model”, “fiica lui..”.

Prima pe lista e “mult discutata romanca Elena Basescu, 29 de ani, fata la moda a premierului Traian (sic!). In graba de a da stirea, ziaristii de la agentia italiana, ii incurca functia lui Traian Basescu, numindu-l “premierul Romaniei” si pe Elena Basescu titulara unei liste proprii, iar nu candidata independenta. “A coborat in arena de una singura, cu o lista proprie cu care a adunat 3,5 % din voturi, procent suficient pentru a o aduce sau mai bine spus a o readuce in Parlamentul european. Ea a lucrat deja la Strasbourg si Bruxelles timp de cateva luni, ca stagiara”, se mai precizeaza in analiza.

Nu a trecut neobservata nici victoria lui George Becali, “omul cel mai bogat din tara, presedintele clubului Steaua Bucuresti, anchetat pentru sechestru de persoana”. Ca o completare, ANSA il descrie pe Becali drept “numarul 2 pe lista partidului rasist si xenofob Romania Mare, care il trimite in Europa si pe Corneliu Vadim Tudor, fost poet de curte al lui Ceausescu”.

Ca o ultima observatie privind romanii, ANSA citeaza victoria Monicai Macovei, “celebru magistrat anti-coruptie, aleasa pe lista partidului conservator (sic!) PD-L”.

Nu este prima oara cand presa din Peninsula vorbeste despre candidatura Elenei Basescu. Cotidianul “Il Giornale”- al premierului Berlusconi, o numea “versiunea romaneasca a lui Paris Hilton: ochi de gheata si par lung castaniu - dar cu siguranta nu e frumusetea fizica aceea care a condus-o la candidatura, ci mai degraba slujba tatalui- care e presedintele Romaniei”.

(Il Giornale 4 iunie 2009, in articolul “De la cosmonaut la top model, tribul nebun in fuga spre UE”). Si cotidianul La Stampa citeaza candidatura fiicei preseidntelui Traian Basescu, numind-o “stagiara de lux, al carei nume e pe buzele tuturor”, cu “un trecut de party girl” (La Stampa- “Noua Europa voteaza aruncand cu oua”- 1 iunie 2009).

AFP: De la fata lui tata la europarlamentar

Si AFP comenteaza alegerea fiicei presedintelui in PE intr-un articol intitulat De la fata lui tata la europarlamentar.

"Presa mi-a creat imaginea unei persoane inculte, dar am aratat in timpul acestei campanii ca valorez mai mult de atat", a spus Elena Basescu, fost manechin in varsta de 29 de ani, care a adunat mai mult de 4% din voturi, indeplinind astfel conditiile pentru a intra in Parlamentul European.

Nascuta in 24 aprilie 1980 la Constanta, oras situat la malul Marii Negre, Elena Basescu s-a remarcat imediat in "defilarile de moda", gratie siluetei sale si imaginii de "papusa Barbie", varianta bruneta. Daca adaugam la acestea escapadele sale nocturne in cluburile bucurestene si extravagantele sale sentimentale, care au facut deliciul presei din Romania, fiica presedintelui a devenit rapid o adevarata "Paris Hilton din Carpati", comenteaza AFP.

"Si cum pofta vine mancand, fostul manechin vizeaza acum, nici mai mult, nici mai putin, decat un post in Comisia de Buget Finante a Parlamentului European", conchide AFP.