EBA, fiica cea mica a presedintelui, risca sa piarda locul obtinut in Parlamentul European, pentru ca s-a grabit sa renunte la statutul de candidat independent si s-a reinscris in PDL, inainte ca rezultatele scrutinului sa fie validate.

Secretarul general al PSD, Valeriu Zgonea, a declarat, luni, ca revenirea Elenei Basescu in PDL, dupa ce a candidat la euroalegeri ca independenta, ar putea da castig de cauza unei eventuale contestari a mandatului, informeaza Mediafax.

Zgonea a spus ca PDL ar fi trebuit sa astepte reinscrierea Elenei Basescu in partid pana cand Comisia de validare a Parlamentului European ii va fi validat acesteia oficial mandatul de europarlamentar.

Zgonea a mai apreciat ca reinscrierea Elenei Basescu in PDL inainte de validarea oficiala a mandatului arata ca voturile obtinute de aceasta "nu au fost voturi luate pe drept, ci prin turism electoral".

Intrebat de ziaristi, Zgonea a raspuns ca PSD nu intentioneaza sa conteste la PE mandatul Elenei Basescu, chiar daca, teoretic, invalidarea acestui mandat ar da castig de cauza PSD, care ar fi urmatorul benefeciar la redistribuire.

Rezultatele a doua exit-poll-uri au indicat ca PDL se situeaza pe pozitia a doua in urma euroalegerilor, la foarte mica distanta de PSD, iar Elena Basescu a obtinut un scor electoral care ii garanteaza un mandat in Parlamentul European.

Update: Theodor Stolojan a apreciat ca Elena Basescu nu risca pierderea mandatului la PE, pentru ca daca PDL obtine 10 mandate fara EBA, doar acestea vor fi comunicate oficial la PE, chiar daca intre timp fiica presedintelui s-a reinscris in PDL, informeaza NewsIn.