Elena Basescu, care a obtinut un mandat de europarlamentar in urma alegerilor de duminica, a acuzat presa pentru imaginea creata, afirmand ca a fost o tinta a atacurilor. Intr-un interviu pentriu RFI, EBA a declarat ca "s-a dorit ca presedintele Romaniei sa aiba un copil cu care sa-i fie rusine. Dar nu a fost asa". In ceea ce priveste prezenta in Parlamentul European, Elena Basescu a spus ca doreste sa faca parte din comisia de buget-finante.

Referindu-se la imaginea pe care o are, Elena Basescu a spus ca "este vina presei, eu am fost pur si simplu o tinta. Imaginea mea este foarte departe de cea pe care mi-a fabricat-o presa si in aceasta campanie electorala s-a vazut. Au incercat sa-mi puna amprenta de agramata, de persoana inculta, de persoana care nu stie sa-si sustina pozitia si ideile. Am dovedit cu ajutorul acestei campanii electorale ca nu este asa, ca am fost pur si simplu o tinta. S-a dorit ca presedintele Romaniei sa aiba un copil cu care sa-i fie rusine. Dar nu a fost asa".

"Au fost ezitari de inceput, dar ce spuneti de candidati la alegerile prezidentiale si presedinti de partid care spun "serviciuri". A spus Elena Basescu "succesuri", dar Elena Basescu s-a corectat imediat. Domnul Crin Antonescu, care are o experienta de 20 de ani si are pretentii de mare orator si a facut o greseala de gramatica de genul acesta demonstreaza ca se poate intampla oricui. Oricata experienta ai avea, cand vorbesti in fata oamenilor, cand vorbesti in direct, e cu totul altceva, sunt greseli scuzabile", a adaugat Elena Basescu.

Intrebata in ce comisie doreste sa lucreze in Parlamentul European, EBA s precizat ca "la comisia de buget - finante, pentru ca meseria mea este cea de economist si trebuie sa optez pentru ceva ce este in domeniul meu si pentru comisia de politica externa". Sunt foarte interesata de politica externa in general.

Elena Basescu a pus ca se asteapta sa fie bine primita in Parlamentul European. "Lideri ai Parlamentului European, ca domnul Joseph Daul, care ma cunoaste din timpul stagiaturii mele la Parlamentul European, domnul Antonio Lopez, mi-au transmis ca sunt binevenita tot timpul in grupul popularilor europeni. Este clar ca imaginea pe care mi-a facut-o parte a presei este deformata si mai ales acea relatare pe care a facut-o "faimoasa" doamna Alison Mutler de la Associated… however", a afirmat ea.

Potrivit rezultatelor exit-poll-urilor, Elena Basescu a obtinut un mandat de europarlamentar, obtinand peste 3,4% din optiunile de vot.