In noaptea alegerilor, la sediul PD-L s-a desfasurat o adevarata telenovela presarata cu lacrimi de fericire - Elena Basescu s-a reintors in partid. Chiar daca primele estimari privind rezultatele la alegerile europarlamentare i-au clasat pe democrat liberali pe locul doi, la sediul din Modrogan tensiunea a scazut in momentul in care si-a facut aparitia fiica presedintelui.

Cu patru minute inaintea anuntarii exitpool-urilor conducerea PD-L a coborat de la etaj pentru discursul oficial. Pe fetele liderilor democrat-liberali nu era prea mare incantarea, doar niste zambete fortate. Primarul sectorul 5,Cristian Poteras ingrijorat i-a aruncat pe fuga lui Emil Boc intrebarea: "E bine?" Presedintele PD-L a dat din cap afirmativ. Cristian Boureanu radea in spate teatral. Democrat liberalii s-au asezat in formatie pregatiti pentru live-ul dupa prezentarea primelor estimari.

"De ce nu avem si Antena3 pe proiectoare? s-a ratoit Vasile Blaga catre Videanu si Boc. Fostul primar a dat din umeri. Televiziunile transmiteau in direct de la sediul PSD iar liderii democrat liberalii s-au abtinut cu greu de la comentarii la adresa liderului PSD Mircea Geoana care a vorbit despre rezultatul alegerilor parlamentare din 2008 cand PSD a fost cotat inaintea PD-L.

Blaga rade ironic : "Stie el ce stie". La televizor, Geoana isi continua discursul si acuza PD-L de frauda electorala. Blaga din nou ironic: "Opaa!,Opaa! Opaa!" . Emil Boc ofteaza intr-una. Teodor Stolojan zambeste crispat. Traian Ungureanu pentru Geoana "Hai ma gata".

"Sunt convins ca, la fel ca si la alegerile pentru Parlamentul Romaniei, numaratoare finala a voturilor va consfinti victoria PD-L. In toamna, sondajele plasau PD-L cu 5% in urma PSD, dar la numaratoarea finala democrat-liberalii au invins cu 3 mandate in plus. Estimarile de vot sunt de la ora 19, or, intre ora 19,00 si 21,00 s-a votat in Romania, si toate analizele sociologice au aratat ca in acest interval de timp votantii majoritari s-au indreptat spre PDL" si-a inceput Boc discursul.

Lliderii democrat liberali se asteptau ca primele estimari sa prezinte PD-L la egalitate cu PSD. Cu 10 minute inainte de prezentarea exitpool-urilor, democrat liberalii au fost anuntati ca va exista o diferenta intre cele doua partide. "Am primit informatia ca nu vom fi la egalitate asa cum stiam noi", au declarat acestia.

Boc ridica osanale pentru EBA

Presedintele PD-L nu a ratat ocazia ca in discursul sau sa o laude pe fiica presedintelui Traian Basescu.

"Salut si felicit victoria unui tanar politician, Elena Basescu care, azi, a confirmat ca este un politician european, un politician de care Romania are nevoie, castigand votul de incredere al romanilor. Si o asteptam acum sa-si ocupe locul in PD-L."

Dupa discursul oficial, pedelistii s-au retras la etaj, in birouri pentru numaratoarea paralela. Vasile Blaga a asigurat presa ca PD-L va castiga. "I-am batut, stati linistiti". Si Adrian Videanu a afisat aceiasi siguranta. "Stati aici in cateva ore va dau vestea cea buna. Am castigat oricum"

Happy-end la PD-L- revenirea lui EBA

In asteptarea Elenei Basescu, ministresele PD-L Elena Udrea si Monica Iacob Ridzi dadeau interviuri presei in curtea sediului.

"Elena Basescu isi merita mandatul. Este un rezultat bun, il merita, a muncit foarte mult. Cred ca nu aveti nimic impotriva a ceea ce spun. Isi merita mandatul" spune Udrea.

Fiica presedintelui si-a facut aparitia in curtea Modrogan. Busculada. Jurnalistii si camerele tv o parasesc pe Udrea si se imbulezec catre Elena Basescu.

"La mine nu se stia pana acum care este electoratul. Nu aveam un electorat identificat. Banuiesc ca tatal meu (presedintele Traian Basescu - n.r.) a fost mandru. Fara sprjinul familiei nu as fi putut sa ma inham la aceasta lupta. A contat foarte mult ca parintii mei au avut incredere in mine pentru ca a fost destula lume care n-a avut incredere in mine' a declarat EBA.

Alaiul cu presa se indreapta spre sediu."S-a intors fiica ratacitoare" comenteaza EBA . Monica Iacob Ridzi i-a iesit in intampinare cu carnetul de membru de partid si cu adeziunea: "Uite cu ce te astept"

Elena Udrea: 'Sigur, Parlamentul European a castigat cu Elena Basescu'

'Spuneam in sediul din Ghencea cat imi lipseste curtea din Modrogan. Era atat de cald acolo si mi-as fi dorit atat de mult sa astept rezultatele aici, in aer liber, alaturi de fostii mei colegi, actualii mei colegi" a replicat EBA.

Boc catre jurnalisti: "Faceti loc, a venit Elena"

Boc la cativa metri mai departe, chiar in usa sediului asteapta rabdator sa o felicite pe fiica cea mica a presedintelui. "Faceti loc!" s-a adresat Boc ziaristilor.

"Elena bine ai venit acasa! Bine ai revenit de unde nu ai plecat niciodata. Ai aici de semnat ceva foarte important. Bine ai revenit"

La etaj, Elena Basescu a semnat adeziunea si a primit carnetul de membru de partid, apoi a coborat impreuna cu cele doua mari sustinatoare ale sale: Elena Udrea si Monica Iacob Ridzi si a pozat pentru presa. Cele trei s-au asortat perfect la imbracaminte. Elena Udrea a purtat o rochie neagra, Elena Basescu un taior alb iar Monica Iacob Ridzi - pantaloni si sacou cu alb si negru.

PD-L si Traian Basescu au sarbatorit victoria Elenei

Pe rand toti liderii democrat liberali s-au retras la sediul de campanie ca sa inceapa numararea in paralel. Presedintele PD-L Emil Boc a fost jovial si s-a intretinut cu ziaristi. Atmosfera printre democrat liberali a fost una relaxata. "Astept ora 1:00 sa avem un mandat in plus. Astept un vot, votul de aur" .

Dupa un sfert de ora Emil Boc insotit de cele trei gratii Elena Basescu, Monica Iacob Ridzi si Elena Udrea a parasit sediul refuzand sa spuna destinatia. La cateva minute si Vasile Blaga insotit de Gheorghe Albu s-au urcat in masina, lasandu-l doar pe Adrian Videanu sa se ocupe de numaratoarea paralela.

Liderii PD-L s-au intalnit sa sarbatoreasca victoria Elenei Basescu cu presedintele Traian Basescu la un restaurant din Herastrau. La petrecere a fost prezent si Traian Ungureanu. In jurul orei 2:00, democrat liberalii au parasit restaurantul si s-au indreptat spre sediul de campanie. Traian Basescu a refuzat sa dea declaratii la plecare.

"Votul de aur" s-a pierdut pe drum

Intre timp la sediul de camapanie, Adrian Videanu facuse deja doua declaratii de presa privind rezultatele numaratorii paralele a scrutinului din 7 iunie. Videanu s-a aratat foarte increzator si jovial pentru ca toate semnalele aratau ca PD-L castiga alegerile. La numaratoarea paralela facuta de democrati in circa 75% din sectiile de votare, PDL avea un procent de 30,31%, PSD - 30,24%, PNL -14,05%, PRM -9,30%, UDMR - 8,30% si EBA 4,63%.

Siguranta pe care Adrian Videanu a afisat-o la ultima declaratie s-a transformat in nesiguranta dupa numararea paralela a 93.3% din sectiile de votare. "Rasturnare de situatie, PSD ar putea castiga alegerile" au declarat surse democrat liberale. Oficial, liderii PD-L au anuntat ca a intervenit o defectiune a sistemului de numarare a voturilor in paralel si ca cel mai probabil luni dimineata se va afla rezultatul final.