Fiica cea mica a presedintelui, Elena Basescu, candidat independent la alegerile europarlamentare, a anuntat duminica seara ca se intoarce in PDL: "ma voi intoarce in PDL, am dus o campanie ca independent, dar am dorit sa nu-i expun pe cei din PD-L; nu am vrut ca eu sa fiu o tinta".

Alte declaratii Elena Basescu:

  • numarul de voturi pe care l-am obtinut reprezinta un motiv de mandrie, indiferent daca intru sau nu in PE
  • multumesc presei care m-a criticat pentru ca am avut ceva de invatat

Elena Basescu a primit documentele necesare pentru a redeveni membru PDL, duminica seara, la sediul partidului, unde a sosit, dupa ce a facut declaratii la sediul sau de campanie.

Ea primit de la Monica Iacob Ridzi un set de documente.

Liderul partidului Emil Boc a sosit la scurt timp si i-a spus: "Bine ai venit acasa, de unde nu ai plecat niciodata! In aceasta seara ai de semnat ceva foarte important".

"A revenit acolo de unde nu a plecat niciodata. M-am referit ca spiritul PD-L nu a parasit-o niciodata", a incercat sa clarifice Emil Boc.

Traian Basescu: Eu nu i-am dat acest procentaj

La sediul de campanie al Elenei a ajuns dupa aflarea exit -poll si presedintele Traian Basescu. Raspunzand unei intrebari seful statului a spus ca nu merge la sediul PDL, asa cum se intampla de obicei, dupa alegeri.

"Eu nu i-am dat acest procentaj. Am pregatit-o tot timpul pentru mai putin si i-am spus tot timpul ca este doar un exercitiu".

Eu nu ma duc la PD-L. Vreau sa o conving sa mearga cu mine si cu maica-sa sa iesim in oras", a declarat presedintele Basescu.