Inca de dimineata, prezenta la vot in orasul lui Boc a fost destul de slaba. La ora 10, 3,31%, la ora 13, 9,51%, pentru ca la ora 17,30 prezenta pe judet sa fie de 13,85 , iar in municipiul Cluj Napoca de 12,28% prezenta sub media pe tara. Chiar daca aici exista un eurocandidat clujean pe liste, acest lucru se pare ca nu a mobilizat electoratul. La sectiile de votare din centrul orasului prezenta la urne a fost mai mare, in jur de 31%, conform listelor cu strazile locuite mai mult de etnicii maghiari.

  • Alegerile s-au suprapus cu ultima zi a festivalului de film, TIFF 2009, cu sarbatoarea Rusaliilor, dar si cu o zi foarte calduroasa: prima zi fierbinte a anului, 34 de grade la ora amiezii. Dupa ce au votat liderii politici de dimineata, peste sectiile de votare s-a asternut linistea. Doar sesizarile PSD sosite la Biroul electoral mai agitau spiritele.  
  •  ”PSD Cluj sesizeaza faptul ca la Huedin se practica turism electoral in Ziua Votului. Un cetatean a fost amendat, dupa ce reprezentantii PSD au informat autoritatile cu privire la faptul ca acesta transporta fara licenta de transport in comun persoane la vot. Cetateanul conducea un microbuz cu apoximativ 10 persoane cand a fost oprit de Politie si se indrepta spre sectia de votare numarul 253 din orasul Huedin. Activitatea de turism electoral a fost stopata."
  • Potrivit unui comunicat al politiei, in jurul orei 11, presedintele sectiei de votare nr. 29 l-a informat pe agentul de politie aflat in dispozitivul de paza ca fata de doua persoane din localitatea Aghiresu care si-au exercitat dreptul de vot, fiind trecuti pe lista suplimentara, exista suspiciuni ca au mai votat la sectiile de votare de la Sala Sporturilor. Aspectele semnalate au fost verificate de echipa de cercetare a evenimentelor electorale constituita la nivelul Politiei municipiului Cluj-Napoca, care a identificat doi tineri ambii de 18 ani, din comuna Aghiresu. In urma verificarii listelor electorale suplimentare de la sectiile de votare din incinta Salii Sporturilor, a rezultat ca acestia au votat si la sectia de votare nr. 27.
  • Intrebat ce incidente au fost inregistrate pe parcursul zilei, presedintele BEJ, Petru Urs a raspuns sec:”Pe parcursul acestei zile, la noi nu s-au inregistrat incidente majore.”
  • Un observator de la sectia de votare numarul 4 sta in curte, la umbra si povesteste cu femeile venite la vot. ”E nasol, spune el, ca lumea nu intelege importanta votului. Daca nu votam ii lasam pe prosti sa mearga sa ne reprezinte! E revoltator cum stam aici si abia daca vine cite cineva sa voteze!” spune omul cu naduf si-si mai aprinde o tigara continuind sa povesteasca despre cit de prost s-a facut campania pentru euroalegeri.