Vicepresedintele PDL, Adriean Videanu, a declarat ca PSD ii acuza pe democrat-liberali de frauda electorala dupa principiul "hotul striga hotii", informeaza NewsIn. Liderul democrat-liberal a afirmat ca organizatiile PDL au reclamat foarte multe tentative de fraudare despre care va discuta "probabil" dupa inchiderea urnelor.

"Dupa principiul hotul striga hotii, reprezentantii PSD acuza PDL de frauda electorala. As vrea sa va aduc doua argumente care demonstreaza clar intentia PSD din acest punct de vedere: inainte de inceperea campaniei electorale, singura formatiune politica prinsa in flagrant, mediatizata in tentativa de a cumpara voturi, a fost PSD. Singura formatiune care a elaborat un ghid pentru turism electoral si pentru invitatie la frauda electorala a fost de asemenea PSD", a afirmat Videanu.

Politicianul democrat-liberal a spus ca acuzatiile PSD reprezinta "o palida tentativa" de a distrage atentia populatiei de la rolul votului pentru Parlamentul European.

Adriean Videanu a adaugat ca organizatiile teritoriale ale PDL au facut foarte multe sesizari privind tentativele de fraudare a alegerilor, care au fost inregistrate la BEC si la birourile electorale judetene.

Purtatorul de cuvant al PSD, Bogdan Niculescu Duvaz, a cerut duminica PDL sa inceteze tentativele de turism electoral, precizand ca organele abilitate si BEC au fost sesizate. Duvaz a mai afirmat ca PSD are informatii despre un contract intre PDL si o firma de transporturi prin care democrat-liberalii au inchiriat aproximativ 220 de microbuze si autobuze, folosite pentru turismul electoral, in special in Bucuresti.