Vizitele efectuate de presedintele Traian Basescu in Irak si Afganistan, imediat inaintea alegerilor europarlamentare, dovedeste "modul imoral si impostura legala" in care actioneaza seful statului, a declarat duminica presedintele PSD, Mircea Geoana, care anuntase anterior ca se retrage din functia de vicepresedinte CSAT.

"Vizitele in teatrele de razboi, in preziua alegerilor, reprezinta o premiera mondiala. Am transformat armata unui stat intr-un vehicul electoral pentru un sef de stat aflat intr-o cautare disperata de voturi pentru el si pentru partidul sau", a acuzat Mircea Geoana.

"Este o limita la ceea ce se poate accepta. (...) Nu am facut un protocol de colaborare cu Traian Basescu. PSD are protocol cu PD-L", a subliniat Mircea Geoana.

El a afirmat ca "refuza sa legitimeze in continuare", prin participarea la sedintele CSAT, "actiuni prin care presedintele foloseste armata si diplomatia romana pentru beneficii proprii si in favoarea partidului sau".

Mircea Geoana a sustinut ca a avut mai multe intalniri cu cadre ale Armatei, in urma carora a constatat ca exista o "stare de spirit neproductiva" in aceasta institutie fundamentala a statului.

"Militarii sunt nemultumiti ca mai mult se vorbeste pe seama lor si se fac foarte putine gesturi pentru ei".